Favoriete boeken | september 2020

Huh, hoe kan het opeens oktober zijn? De tijd gaat echt veel te snel voor mijn gevoel. Maar met de start van een nieuwe maand betekent het ook dat we gaan terugkijken op de vorige maand. Dus vandaag mijn favoriete boeken van september.

September was een goede leesmaand. Hoewel ik een boek minder las dan ik wilde (mijn doel was 10 boeken) las ik deze maand heel veel kwaliteit. En dat was eigenlijk ook best wel weer eens heel erg fijn. De afgelopen maanden was het op een paar uitzonderingen elke keer een beetje meh, maar september was heel goed. Ik kon ook echt van het lezen genieten. Het was een flinke mix aan boeken (geen non-fictie dit keer, ik moet daar echt eens beter in worden) maar met uitzondering van 1 boek ben ik heel erg blij met de boeken die ik heb gelezen. Deze boeken las ik in september:

  • Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers
  • Help! Mam is verliefd – Mirjam Schippers
  • Waar de wereld in de oceaan valt – Charles Martin
  • The name I call myself (Noem mij bij mijn naam) – Beth Moran
  • Een klein geluk – Kristen Heitzmann
  • Danklied – Deborah Raney (herlezen)
  • Wapenzusjes – Lizzie Page
  • Wat Alice vergat – Liane Moriarty
  • Dietrich, mijn liefste – Amanda Barratt

Dit waren mijn favorieten (ik vond heel moeilijk om er maar 3 te kiezen :))

the name I call myself

Uitgeverij Sestra brengt sinds een jaar ongeveer veel romans uit die ik heel tof vind maar waar helaas geen ebooks van zijn. Ook bij mij in de bibliotheek zijn ze weinig te vinden maar na even zoeken vond ik de engelse versie op Kobo Plus. En wauw wat een boek. De cover van het boek is echt heel vrolijk en je verwacht een heel cheesy boek maar het was alles behalve dat. Ik vond het boek echt fantastisch.

wat Alice vergat

Een tijdje geleden was ik al een keer in het boek begonnen maar was ik na een paar bladzijden toch weer gestopt. Nadat Mirjam mij appte over dit boek besloot ik het boek deze maand toch maar eens te lezen. En wow wat een tof boek. Kort gezegd gaat het over Alice die haar hoofd stoot en vervolgens de afgelopen 10 jaar is vergeten. Ze denkt dus dat ze 10 jaar jonger is en opeens voor allemaal nieuwe dingen komt te staan. Het verhaal was heel grappig en tegelijkertijd heel zielig. Ik vond het in elk geval echt een heel tof boek.

Dietrich, mijn liefste

Dit boek las ik de laatste dagen van september en ik ben zo blij dat ik dit boek heb gelezen. Het boek gaat over het liefdesverhaal van Dietrich Bonhoeffer met Maria von Wedemeyer. Er is weinig over hen bekend maar het heeft wel daadwerkelijk plaats gevonden. De auteur heeft echt uitstekend onderzoek gedaan en dat is duidelijk te merken. Als je interesse hebt in oorlog en een beetje bekend bent met Dietrich Bonhoeffer dan is dit echt een aanrader!

Oh wat was het moeilijk om maar 3 favorieten te geven. Onder de sterren van Montpellier, Help! Mam is verliefd en Waar de wereld in de oceaan valt vond ik namelijk ook echt super tof en zijn ook absolute aanraders om te lezen!

En nu zijn we alweer in oktober. Ik heb een klein lijstje opgesteld voor oktober met de boeken die ik sowieso wil gaan lezen en we gaan zien wat het gaat worden. Ik heb weer 10 boeken als doel staan en wil daarvan sowieso 2 in het engels lezen en als extra (die niet meetelt met de 10) wil ik een non-fictie boek lezen.

Wat was jouw favoriete boek van september?