Leesupdate – juli 2021

Het jaar is officieel over de helft. Daarom een mooi moment om met jullie te delen hoe het met mijn leesdoelen van dit jaar gaat. Ik vertel jullie welke boeken er voor mij uitsprongen, waar ik sta met mijn doelen en wat mijn plannen zijn voor de komende maanden.

update

Laten we beginnen met een update. Het jaar begon gelijk goed. Ik las 10 fysieke boeken en januari was ook de maand dat ik weer begon met het luisteren naar boeken. Aan het begin van het jaar had ik mijn totale leesdoel op 85 boeken gezet maar begin februari besloot ik het doel aan te passen naar 120. Een flink aantal meer, maar de maanden daarvoor las ik heel consistent 10 boeken dus ik vond dat ik de uitdaging aan moest gaan. En eigenlijk heb ik nog geen een maand gehad dat ik geen 10 boeken las. Volgens Goodreads loop ik 7 boeken voor op schema dus volgens mij gaat het prima.

Sinds ik ben begonnen met het opschrijven van mijn TBR merk ik dat ik veel constanter lees. Nadat ik een boek heb uitgelezen hoef ik niet zo lang te twijfelen over een nieuw boek maar kan ik direct verder. Natuurlijk heb ik maanden dat het lezen echt niet zo gemakkelijk gaat en als ik een ander boek wil lezen die niet op mijn TBR staat is het ook helemaal prima, maar die vastigheid die bevalt mij wel.

leesdoelen, lezen, doelen, boeken, 2021, lifewithanchors

leesdoelen

Met mijn algemene leesdoelen gaat het dus prima. Maar hoe gaat het met de andere doelen?

Jeugdklassiekers: Dit jaar wil ik 5 jeugdklassiekers lezen. De teller staat op dit moment op 1. Op de een of andere manier kan ik mijzelf er niet echt toe zetten om aan deze boeken te beginnen. Hopelijk lukt het me om in de tweede helft van het jaar er nog een paar te lezen.

20 non-fictie boeken: Tot nu toe heb ik 20 non-fictieboeken gelezen. Dat dit aantal zo hoog is komt vooral omdat ik heel veel non-fictieboeken heb geluisterd. Ik probeer per maand ook fysiek een boek te lezen maar sinds juni gaat dat wat lastiger. Hopelijk kan ik het weer snel oppakken.

6 maatschappelijke boeken: Tot nu toe heb ik er 3 gelezen. Ik ben nog een beetje op zoek naar titels die hieronder vallen dus mocht je nog tips hebben, laat het me dan weten!

3 klassiekers: Klassiekers zijn niet mijn favoriete boeken. Ik raak er vaak door in een reading slump en daar heb ik weinig zin in. Ik heb al 1 boeken weten te lezen en er staan er nog wel een aantal op mijn lijstje. Ik twijfel alleen of ik ze in het nederlands of engels ga lezen.

24 engelse boeken: Met dit doel ben ik bijna klaar. Aan het begin van het jaar had ik bedacht dat ik elke maand minstens 2 engelse boeken wilde lezen en dat gaat heel goed. Ik heb een maand zelfs een keer 5 engelse boeken gelezen. Ik ben benieuwd hoeveel het gaan worden aan het einde van het jaar.

welke boeken sprongen uit?

Ik heb de afgelopen maanden al een paar echte parels gelezen. Sommige waren zo goed, dat ik mij eigenlijk afvraag of ik dat wel kan overtreffen de komende maanden. Ik licht er 3 voor je uit.

  • Wat we verborgen houden: Dit boek was een hele verrassende ontdekking. Ik verwachtte er niet zo heel veel van en wat had ik het mis. Ik raad het boek aan iedereen aan en toen ik het boek net uit had kon ik niet stoppen om over het boeken te praten.
  • Garden city: Dit non-fictieboek heeft zo ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Ik luisterde het boek in januari en dat was echt het beste begin van het jaar. Het plan is dat ik hem de komende maanden langzaam opnieuw ga lezen aangezien ik nu het fysieke boek heb.
  • Anne of Green Gables: Na het zien van een aantal afleveringen van Anne with an E was ik heel nieuwsgierig geworden naar het boek. Ik bestelde uiteindelijk een hele mooie versie en ik heb echt van het boek genoten.

What’s next?

Ondanks dat ik behoorlijk voorloop ben ik niet van plan om minder te gaan lezen. Ik blijf lekker doorlezen, zolang het maar leuk blijft. Hopelijk lukt het me om non-fictie te blijven lezen en kan ik ook nog een paar jeugdklassiekers lezen.

Hoe gaat het bij jouw met lezen?