Leesupdate – juni 2020

We zijn al weer bijna een half jaar op weg in 2020. Best wel bizar vind ik het eigenlijk. Vooral de laatste maanden was volgens mijn drie keer knipperen en we waren opeens in juni. Maar goed, daar gaat het niet over in deze blog. Ik deel vandaag met je hoe het met het lezen tot nu toe gaat, welke boeken er tot nu voor mij echt uitsprongen en gaan we vooruitblikken op de komende 6 maanden!

update

Ik startte het jaar best wel goed, ik las 8 boeken in januari en was daar heel blij mee. In februari herlas ik vooral heel veel en werd het aantal boeken dat ik las minder. En dat was ook wel een beetje de start van een reading slump. In maart las ik namelijk maar 2 boeken. Of nou ja lezen, ik las 1 boek en luisterde naar een ander boek. Ik baalde zo ontzettend van deze maand, maar wist ook dat ik er weinig aan kon veranderen. In april nam ik revanche en las ik 10 boeken, ik had eindelijk het plezier in lezen weer teruggevonden. Ook in mei ging het lezen ontzettend lekker en tikte ik de 11 boeken aan. Aan het begin van het jaar stelde ik mijn leesdoel op 75 boeken. Vorig jaar las ik namelijk een stuk minder dan ik had gehoopt en ik wist niet zo goed hoe het lezen dit jaar zou gaan. Omdat ik de afgelopen 2 maanden zoveel las, liep ik volgens Goodreads behoorlijk voor op mijn leesdoel. Dus heb ik twee weken geleden mijn leesdoel verhoogd naar 80 boeken. Als het lezen zo doorgaat dan ga ik hem denk ik nog wel een keertje bijstellen maar voor nu is het wel even prima.

Ondertussen zijn we in juni en gaat het lezen iets minder. Ik ben niet zo heel erg enthousiast over de boeken die in mijn boekenkast staan en ik voel me niet echt geïnspireerd om te lezen. Ik heb eigenlijk gewoon een bezoek nodig aan de bibliotheek of een boekwinkel want ik geloof dat ik dan weer helemaal opbloei. Hopelijk gaat een van de twee snel open want ik wil liever niet te lang in deze bui blijven hangen.

deze boeken sprongen uit

De teller staat ondertussen op 39 gelezen boeken en er zitten een aantal grote aanraders tussen. Ik denk dat als je elke maand mijn favoriete boeken blog lees dat je de meeste wel voorbij ziet komen. Zo niet, dan noem ik hier nog een keer de boeken die je zeker moet lezen.

  • The Hope family calendar (Het jaar na jou) – Mike Gayle | Ik was en ben nog steeds super enthousiast over dit boek en wil eigenlijk heel snel weer een boek van deze auteur lezen!
  • Letters to the lost (Brieven aan de duisternis)– Brigid Kemmerer | De combinatie van brieven en een “normaal” verhaal was steengoed en hoewel er zwarte thema’s in het boek zijn verwerkt leest het boek ontzettend snel en is het een absolute aanrader.
  • The oceans between us – Gill Thompson | Een verhaal wat verteld uit twee verschillende oogpunten en sowieso een goed verhaallijn zorgde ervoor dat dit een van mijn favoriete boeken van februari was.
  • Before I let you go – Kelly Rimmer | Over dit boek komt snel een recensie maar ik kan nu al vertellen dat ik ontzettend enthousiast ben en dat ik heel graag meer boeken van deze auteur wil lezen.

what’s next?

Met 39 gelezen boeken op de teller heb ik nog 41 boeken te gaan voor mijn huidige leesdoel. Met nog ruim 6,5 maand te gaan en daarvan nog een vakantie kan ik me zo voorstellen dat ik dit doel ruim ga halen. Begin 2020 maakte ik een lijstje met boeken die ik sowieso wil lezen dit jaar en dat lijstje gaat best lekker. Er staan nog een aantal boeken op die ik nog niet heb gelezen maar het moet denk ik wel lukken om deze boeken dit jaar nog te lezen.

Non-fictie lezen gaat nog niet zo hard dit jaar dus daar wil ik eigenlijk wel wat verandering in zien aangezien ik op dit moment nog 7 ongelezen non-fictieboeken hier in in mijn boekenkast heb staan. Dat wordt dus nog even doorlezen.

Voor nu hoop ik vooral dat ik in mijn huidige leesflow blijf hangen en dan moet het de komende 6 maanden zeker lukken!

Hoe gaat het lezen bij jou?