Lezen met Kobo Plus | Mijn ervaringen

Ruim 2 jaar heb ik nu een abonnement bij Kobo Plus. Het begon met de app op mijn telefoon, maar omdat ik het zo fijn vond kocht ik een ereader. Ondertussen zijn we ruim 2 jaar verder en lees ik nog steeds veel boeken via Kobo Plus. Vandaag deel ik mijn ervaringen met je!

telefoon

Zoals ik in mijn intro al zei begon ik met het lezen via Kobo Plus op mijn telefoon. Ik ontdekte het abonnement en vond er verschillende boeken die ik al een tijdje wilde lezen maar steeds maar niet kon vinden in de bibliotheek. Ik las heel wat boeken op mijn telefoon en was helemaal verkocht. Het lezen op mijn telefoon werd ik echter snel zat en in april 2018 kocht ik een ereader.

ereader, lezen, boeken, kobo plus, ervaringen, kobo, lifewithanchors

ereader

Met mijn ereader kon ik mijn Kobo Plus direct koppelen en dat maakte het lezen alleen maar gemakkelijker. Al mijn boeken werden gesynchroniseerd en als ik via de website van bol.com een boek toevoeg binnen Kobo Plus dan staat deze direct op mijn ereader. Ik ben helemaal verkocht.

online boekenkast

Ondertussen heb ik al heel wat boeken gelezen via Kobo Plus en blijf ik ook maar boeken toevoegen. Vooral omdat ebooks nu de enige manier is om Nederlandse boeken te lezen kijk ik regelmatig of er weer nieuwe boeken zijn toegevoegd. Ondertussen staan er bijna 300 boeken op mijn ereader waarvan zeker 80% bestaat uit boeken van Kobo Plus. En dat is het fijne aan een ereader en het lezen van ebooks! Al deze boeken staan namelijk niet in mijn fysieke boekenkast.

Tijdens mijn studie had ik eigenlijk geen geld om boeken te kopen en door Kobo Plus had ik toch de mogelijkheid om veel boeken te lezen. Want eerlijk is eerlijk, voor €10 per maand onbeperkt boeken lezen is natuurlijk hartstikke goedkoop. Met een aanbod van bijna 500.000 boeken zit er altijd wel een boek tussen die jou aanspreekt.

vakantielezen

Wat ook fijn is aan Kobo Plus, overigens heb ik dit nog nooit gedaan, is dat je het ook af en toe een maandje kan stopzetten. Zit je bijvoorbeeld in een drukke periode dat je weinig leest dan zet je je abonnement weer even stop. Heb je op een gegeven moment wel weer meer tijd dan zet je hem gewoon weer aan. Ik denk dat het voor veel mensen ook heel fijn is voor op vakantie. Als je een tablet hebt of een ereader dan zet je je ze helemaal vol met boeken van Kobo Plus en dan hoef je alleen dat apparaat maar mee te nemen in plaats van de stapel boeken die je anders mee zou nemen. En als je nog nooit Kobo Plus hebt gebruikt dan krijg je de eerste 30 dagen gratis. Perfect dus voor bijvoorbeeld op vakantie.

Zijn er ook nadelen aan Kobo Plus? Ik kan er eentje bedenken, mijn TBR lijstje wordt namelijk altijd groter door Kobo Plus. Soms verlies ik me echt op de website en blijf ik maar boeken toevoegen. Maar goed dan denk ik ook maar weer, nu heb ik al die boeken voor maar €10 per maand, als ik al die boeken los had moeten kopen dan was dat flink in de papieren gaan lopen!

Maak jij gebruik van Kobo Plus?