Mijn favoriete boeken van 2020

Het is het einde van het jaar dus het wordt tijd voor alle terugblikken. Vandaag beginnen we met een terugblik op mijn boeken van het afgelopen jaar. Ik ben Goodreads en mijn blog ingedoken opzoek naar al mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar.

Het afgelopen jaar heb ik in totaal 102 boeken gelezen! Jaja, ik ging de 100 over en daar ben ik heel blij mee! In 2019 las ik 85 boeken en omdat het lezen niet heel snel ging in 2019 had ik mijn doel op 75 boeken gezet voor 2020. Toch ging het op een gegeven moment toch heel snel en stelde ik het bij naar 80. Ook dat aantal ging ik voorbij maar ik besloot geen doel meer verder te stellen en gewoon te zien waar ik uit zou komen. En dat werden er dus 102.

Dit waren mijn 10 favoriete boeken van het jaar (in willekeurige volgorde:

  1. Meer dan ooit – Marina Folkers | 2020 was het jaar dat ik heel veel nieuwe auteurs ontdekte en Marina Folkers was daar eentje van. Ik heb ondertussen bijna al haar boeken gelezen en Meer dan ooit was mijn favoriet van allemaal. Ik vind het verhaal en de setting super leuk. Het boek leest heel snel en het is geloofwaardig waardoor het boek alleen maar leuker is.
  2. Something to live for – Richard Roper | Dit boek kocht ik nadat ik een positieve recensie van dit boek las bij Mirjam en ik was niet teleurgesteld. Het verhaal is best wel verdrietig maar ook heel erg aandoenlijk en ik ben blij dat ik dit boek in mijn boekenkast staat want ik zou het best wel weer een keertje willen herlezen.
  3. The name I call myself – Beth Moran | Ik las dit boek in september en nog steeds ben ik onder de indruk van dit boek. In Nederland is dit boek verschenen onder de titel Noem mij bij mijn naam maar ik vond de engelse versie op Kobo Plus. Hoewel de cover van het boek heel vrolijk is is het verhaal niet altijd heel erg vrolijk waardoor ik alleen maar meer onder de indruk was.
  4. American dirt (Wie omkijkt)– Jeanine Cummins | De dag voor mijn verjaardag kocht ik dit boek als een cadeautje voor mezelf. In de week van mijn verjaardag begon ik met lezen en uiteindelijk ben ik bijna heel de maand maart bezig geweest om het boek maar ik was echt heel erg onder de indruk van dit boek en de boodschap.
  5. Before I let you go – Kelly Rimmer | Kelly Rimmer was een auteur die ik een keertje tegenkwam op Goodreads en sindsdien graag boeken van wilde lezen. Tijdens een van mijn bibliotheek bezoeken in Engeland nam ik dit mee en ik was echt super onder de indruk van dit boek. Ik heb aan het einde van het boek zelfs nog zitten huilen zo mooi was dit boek.
  6. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society – Mary Ann Shaffer & Annie Barrows | Dit boek stond al jaren op mijn TBR en dit jaar las ik het boek eindelijk. Ik was er niet helemaal bij met mijn hoofd toen ik het boek las en staat dus ondertussen op mijn lijstje om te herlezen maar ik vond het verhaal echt fantastisch. Echt een aanrader als je groot boek/leesfan bent.
  7. Angstige mensen – Fredrik Backman | Ik begon 2020 met het lezen van mijn eerste boek van Fredrik Backman en sindsdien heb ik een nieuwe auteur erbij van wie ik de boeken allemaal zou willen lezen. In oktober las ik zijn nieuwste boek en die vond ik heel erg tof. In het nieuwe jaar wil ik er graag nog een paar van Backman lezen!
  8. The oceans between us – Gill Thompson | Opnieuw een auteur die ik niet kende maar wel heel erg verrast door werd. Ik vond dit echt een prachtig oorlogsboek met een invalshoek die je niet zo heel vaak tegenkomt in boeken en waardoor het echt een heel bijzonder boek is!
  9. Het zoutpad – Raynor Winn | Het enige non-fictie boek in dit lijstje maar wel een hele bijzondere! Dit boek las als fictie maar is toch echt non-fictie en is een hele grote aanrader!
  10. Half a world away – Mike Gayle | Opnieuw een auteur die ik ontdekte dit jaar en waar ik nog steeds ontzettend blij van wordt. Dit boek vond ik echt prachtig en ik kan echt niet wachten totdat ik meer boeken van Mike kan lezen!

Dat waren mijn favoriete boeken van 2020! Het is best een afwisselend lijstje met veel engelse boeken (want die las ik tenslotte heel veel dit jaar). Ik word echt heel blij als ik naar dit lijstje kijk. Begin januari hoop ik een blog te delen met mijn leesdoelen voor het nieuwe jaar!

Wat was jouw favoriete boek van 2020?