Recensie | A man called Ove – Fredrik Beckman

Eind 2019 begon ik aan het boek A man called Ove (in het Nederlands: Een man die Ove heet) in de hoop dat ik hem dat jaar nog uit zou lezen. Dat lukte me uiteindelijk niet dus werd het eerste boek wat ik uitlas in 2020. Ik was en ben zo enthousiast over het boek dat ik jullie graag meer over dit boek vertel en met jullie mijn mening wil delen.

recensie, a man called ove, fredrik beckman, boeken, lezen, lifewithanchors

over A man called ove

Ove is negenenvijftig jaar oud. Mensen noemen hem “de bittere buurman’. Elke ochtend loopt hij een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen en controleert de inhoud van afvalbakken, hoewel hij al jaren geen voorzitter meer is van de vereniging van eigenaren. Maar achter deze pedante façade gaat een trieste geschiedenis schuil. Wanneer de nieuwe overburen op een novemberochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, haveloze katten en de kunst van het achteruitrijden met een aanhangwagen.

recensie, a man called ove, fredrik beckman, boeken, lezen, lifewithanchors

Mijn mening

Mirjam en ik wisselen regelmatig leestips uit. Dit boek kreeg ik van Mirjam aangeraden dus toen ik het boek tegenkwam bij de bibliotheek besloot ik het boek mee te nemen.

Vanaf het moment dat ik in het boek begon werd ik in het verhaal gezogen. Ove heeft een heel typisch karakter en ik vond het echt heel mooi hoe zijn karakter werd neergezet. Hoe verder ik in het verhaal kwam hoe meer ik van zijn karakter ging houden. Wat ik ook heel mooi vond is hoe zijn karakter door het verhaal gelijkelijk heen veranderde. Ik zeg hier liever niet te veel over want dan verklap ik het complete verhaal.

Het verhaal wisselt af in heden en verleden en dat is echt een mooie toevoeging aan het verhaal. Zo kom je er achter waarom hij bepaalde karaktereigenschappen heeft en hoe dingen uit het verleden hem gevormd hebben in het nu.

Fredrik Beckman heeft een hele unieke schrijfstijl en dat moet je wel liggen. Maar het verhaal is zo boeiend dat denk iedereen dit boek wel kan lezen!

Heb jij dit boek gelezen?