Recensie | Algerije trilogie – Elizabeth Musser

December is een volle boekenmaand op mijn blog. Op de een of andere manier had ik veel content over boeken die ik met jullie wilde delen deze maand dus schrijf ik lekker veel over boeken. Vandaag een blog met een recensie over niet 1 boek maar over 3 boeken, een trilogie! Het gaat om de Algerije trilogie van Elizabeth.

over de Algerije trilogie

In de Algerije trilogie volgen we onder andere Gabrielle Madison, David Hoffman en Ophélie Duchemin. De serie start met Gabrielle die in Frankrijk komt studeren in de tijd dat er in Algerije de Onafhankelijkheidsoorlog aan de gang is. In het laatste boek zijn we heel wat jaren verder maar is er nog steeds een oorlog aan de gang in Algerije. Opvattingen over geloof, maar ook geheimen en de verledens van komen op veel verschillende manieren aan bod in de boeken.

mijn mening

Deze serie stond al heel lang op mijn lijstje om te lezen. Bij de kringloop had ik deel 2 en 3 al weten te krijgen, hoewel het nog wel de oudere versies waren, maar ik was al heel blij dat ik ze had. Laatst heb ik de complete serie in de nieuwe variant nog via marktplaats kunnen vinden dus hij staat nu compleet in mijn boekenkast. Maar jullie zijn hier niet om over mijn avonturen hoe ik aan boeken kom te lezen.

Elk deel van de trilogie is van flink formaat. Dus toen ik op een gegeven moment een beetje in een leesdip zat was het niet ideaal om ze te lezen. Maar de verhaallijnen waren zo interessant dat ik daar uiteindelijk niet zo heel veel last van heb gehad. Over de Algerije oorlog had ik eigenlijk nooit echt iets over gelezen dus om daar boeken over te lezen vond ik super interessant. Daarnaast spelen de boeken af in een omgeving in Frankrijk die ik ontzettend mooi vind en waar ik zelf ook ben geweest waardoor het nog specialer wordt.

Hoewel de boeken ontzettend mooi waren en ik er echt van heb genoten was het wel te merken dat de boeken wat gedateerd zijn. Het was niet zo dat het echt niet te over zien was maar je merkt het wel en ik snap ook heel goed als je dat vervelend vind. Het verhaal kon op sommige punten ook echt wel wat sneller maar ik denk dat het goed is om te onthouden dat deze boeken een van de eerste boeken waren die Elizabeth Musser schreef en zelfs dan vind ik dat ze het super goed heeft gedaan.

Al met al vond ik deze serie echt prachtig en ben ik blij dat ik ze heb gelezen. Ik heb weer wat mee gekregen over een stukje geschiedenis waar ik niets vanaf wist. Vind je geschiedenis dus interessant en kan je de boeken van Elizabeth Musser wel waarderen dan kan ik je zeker aanraden om deze boeken te lezen!

Ben jij bekend met Elizabeth Musser?