Recensie | Cranberryzomer – Irene Hannon

Afgelopen zomer las ik het boek Cranberryzomer. Ik was echt super enthousiast over het boek en beloofde jullie een recensie over het boek te geven. Dat was er blijkbaar nog steeds niet van gekomen en omdat ondertussen deel 2 van de serie is verschenen dacht ik dat het nu toch wel eens tijd werd om een recensie te schrijven.

cranberryzomer, irene hannon, recensie, review, lifewithanchors, hope harbor

Over Cranberryzomer

Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug in haar geboorteplaats, waar ze haar cranberryboerderij op de rit probeert te houden. Aan romantiek denkt ze niet. Ook Michael Hunter is niet van plan romantiek in zijn leven toe te laten. De uitgebluste zakenman die in Hope Harbor wat rust hoopt te vinden na de dood van zijn vrouw, heeft zo zijn eigen geheimen. Maar wanneer Tracy hem uit de brand helpt, is het daarna zijn beurt om haar te helpen met de cranberryboerderij. Al snel waait er een frisse wind door Hope Harbor, die genezing, hoop en liefde brengt in vele levens – inclusief die van Tracy en Michael.

cranberryzomer, irene hannon, recensie, review, lifewithanchors, hope harbor

Mijn mening

Waar moet ik beginnen bij dit boek. Ik kan zoveel over dit boek vertellen maar wil ook niet te veel vertellen omdat ik het niet voor je wil verpesten.

Een van de eerste dingen die ik heel fijn vond aan dit boek was de verschillende verhaallijnen. Hoewel de flaptekst vooral spreekt over twee verschillende karakters gaat het in het boek over een aantal verschillende karakters die hun eigen verhaal vertellen. Zo wordt het dus niet een oppervlakkig liefdesverhaal maar is het toch een verhaal met lagen.

De omgeving waar dit boek zich afspeelt is Oregon en omdat alles zo mooi omschreven wordt heb ik heel veel zin om daar zelf een keer heen te gaan. Want volgens mij moet dat echt een hele mooie plek zijn!

De thema’s genezing, hoop en liefde komen uitgebreid aan bod en het boek bevat ook de nodige humor om het verhaal niet al te zwaar te maken. Want beide hoofdkarakters hebben een vrij heftige geschiedenis en dat kan het verhaal nog al zwaar maken. Toch heef Irene Hannon het voor elkaar gekregen dat dat niet gebeurt.

De schrijfstijl en het verhaal lijken wat op de boeken van Deborah Raney dus als je haar boeken fijn vindt om te lezen dan kan ik je zeker aanraden om dit boek te lezen. Deel 2 van deze serie is ondertussen ook in Nederland te krijgen en staat op mijn ereader dus die ga ik snel lezen want ik wil heel graag weer terug naar het mooie plekje Hope Harbor.

Ken jij de boeken van Irene Hannon?