Recensie | Garden city – John Mark Comer

Ken je die boeken die je leven veranderen? Het verhaal grijpt je, je leert er lessen van en je leven verandert gewoon er door. Soms gebeurt het door een fictie boek, soms door non-fictie. Een van die boeken is het boek Garden city van John Mark Comer. Ik luisterde dit boek in januari en het zette mijn leven flink op zijn kop. Vandaag mijn recensie over dit boek.

boek, recensie, garden city, john-mark-comer

over Garden city

Garden City (Paradijs stad in het Nederlands) is een praktische (en theologisch onderbouwde) gids die je meeneemt op een reis—van de schepping, het paradijs, tot de laatste, hemelse stad, om die ene veelgestelde vraag te beantwoorden: “Wat betekent het om mens te zijn?”.

Een reis waarin je het hart en de intenties van God ontdekt. Een reis waarin je nieuwe visie ontwikkelt over je tijdsbesteding; zowel in het werk dat je doet, als hoe je je vrije tijd besteedt en wat de zin is van jouw leven.

Alles wat we doen, heeft waarde voor God. Dit boek helpt je om te begrijpen waarom jij op aarde bent en wat dat betekent voor de rest van je leven.

boek, recensie, garden city, john-mark-comer

Mijn mening

Dit boek stond al ontzettend lang op mijn TBR. Ik had al heel veel over deze auteur gehoord en ook over dit boek. Maar ik had eigenlijk nooit echt actie ondernomen om het boek te vinden ergens. Ik wist wel dat het boek ondertussen was vertaald naar het Nederlands maar ik wil het boek in zijn originele taal lezen. Dus toen ik in januari op zoek ging naar een luisterboek voor op de fiets was mijn verrassing groot toen ik hem vond op Kobo Plus, als luisterboek! Hij was snel gedownload en ben eigenlijk direct begonnen met luisteren.

Hoofdstuk na hoofdstuk vond ik fantastisch. Januari stond in teken van spannende gesprekken over mijn toekomst (meer hierover snel) en dit boek heeft daar ontzettend bij geholpen. Ik werd bemoedigd over hoe God naar mijn dagelijks werk kijkt en hoe mijn zicht op werk moet zijn. Daarnaast stipt John Mark Comer ook het belang van rust aan. Het deed me nadenken over hoe ik een dag in de week ultieme rust kan ervaren en die dag op een goede manier kan doorbrengen.

Ik vond het boek zo ontzettend mooi dat ik op zoek ben gegaan naar de fysieke versie en die heb ik ondertussen in huis. Er zaten heel veel mooie quotes in het boek die ik graag nog eens wil lezen (ik luisterde vaak tijdens het wandelen of fietsen dus dan gaat het vastleggen van de quotes wat moeilijker). Het plan is dan ook dat ik het boek af en toe ga open slaan om het boek rustig nog eens te lezen. De schrijfstijl van John Mark is ontzettend eenvoudig waardoor het lezen (en luisteren) heel gemakkelijk is en dat is bij een non-fictie boek voor mij altijd een groot pluspunt.

Als je op zoek bent naar een boek, met bijbelse onderlegging, over werken en Gods doel met ons werk dan raad ik je zeker aan om dit boek te lezen. Ik kan mij zo voorstellen dat ik niet de enige ben die ontzettend ben bemoedigd door dit boek!

Ben jij bekend met de boeken van John Mark Comer?