Recensie |Het hart van de leeuw – Joanne Bischof

Het is alweer een tijdje geleden dat ik echt een heel goed boek las. De boeken die ik op het moment lees zijn wel leuk, maar er zijn maar weinig boeken die ik 5 sterren zou willen geven. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt, maar het gebeurt gewoon. Maar recensies blijf ik gewoon schrijven, ongeacht of het boek 5 sterren heeft of niet. Vandaag een recensie over het boek Het hart van de leeuw van Joanne Bischof.

over Het hart van de leeuw

Virginia, 1890. Een circus strijkt neer in de stad Raonoke. Dompteur Charlie Lionheart is wanhopig: zijn babynichtje Holland heeft hoge koorts. Hij brengt haar naar het ziekenhuis, waar verpleegster Ella haar uiterste best doet om Holland beter te maken, niet wetend welk afschuwelijk geheim Charlie en Holland met zich meedragen. Stukje bij beetje leert Ella het gouden hart van Charlie kennen.. En naarmate hun vriendschap dieper wordt, laat Charlie de geheime wereld achter de coulissen zien, waar Ella ontdekt hoe hoop geboren kan worden uit opoffering.

mijn mening

De boeken van Joanna Bischof zijn nog niet zo lang in Nederland, maar volgens mij behoorlijk populair onder de christelijke romans. Ik vind haar boeken ook fantastisch en kon ook niet wachten op dit boek toen ik wist dat het ging komen. Ik was dan ook heel blij toen het boek eindelijk voor mij klaar stond in de bibliotheek.

Het verhaal was echt een liefdesverhaal en vooral een verhaal wat heel snel ging. Het verhaal zelf beslaat een tijd van maar een paar weken en de gebeurtenissen wisselen elkaar dan ook razendsnel af. Het zorgt er aan de ene kant voor dat het boek vaart houdt en het boek dus ook snel leest, aan de andere kant maakte het dat ik mij slecht kon identificeren met de personages.

De setting van het verhaal, een circus, vond ik heel tof en zorgt voor een interessant verhaal. Het boek is een echt historische roman, maar het is op de een of andere manier zo neergezet dat ik het niet altijd door had. De personages waren wat mij betreft mooi neergezet maar het bleef soms wat oppervlakkig en door de snelheid van de gebeurtenissen kwamen ze naar mijn mening niet altijd helemaal goed tot hun recht.

Al met al vond ik het een mooi boek en heb ik echt wel genoten van het boek. Maar de enorme snelheid van het boek en de gevolgen die dat heeft zorgt ervoor dat ik het boek geen 5 sterren kan geven.

Lees jij wel eens boeken waar het circus centraal staat?