Recensie | The Hope family calendar – Mike Gayle

Tijdens een van mijn rondjes door de bibliotheek stuitte ik op een hele rij met boeken van Mike Gayle. Ik had nog nooit van deze auteur gehoord, maar dacht als hij zoveel boeken heeft geschreven dan moet het vast wel ergens goed zitten. Ik trok The Hope family calendar (in het Nederlands: Het jaar na jou) uit de kast en werd direct happy van de cover. Ondertussen heb ik het boek gelezen en ben ik zo enthousiast over het boek dat ik graag een recensie voor jullie schrijf. 

hope family calendar, boekrecensie, recensie, boeken, lezen, lifewithanchors, mike gayle

Over The hope family calendar

Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes. Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp. Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar Australië. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda’s list om Tom wakker te schudden slagen?

hope family calendar, boekrecensie, recensie, boeken, lezen, lifewithanchors, mike gayle

mijn mening

Vanaf het moment dat ik startte met lezen van dit boek, was ik direct enthousiast. Ik zat direct in het verhaal en wilde eigenlijk niet stoppen met lezen. Uiteraard moest ik gewoon werken dus moest ik hem wel wegleggen. Maar uiteindelijk heb ik het boek in 24 uur uitgelezen, wat voor mij met een engels boek, echt een record is. Het boek las zo gemakkelijk en snel weg wat de ervaring natuurlijk alleen maar beter maakte.

Naast dat het verhaal snel las was het ook een leuk en mooi boek om te lezen. Het boek bevat romantiek, comedy maar ook verdriet en pijn. Het is echt niet zomaar een verhaal wat je aan het lezen bent. Er zijn twee verhaallijnen die elkaar regelmatig overlappen en beide verhaallijnen bevatten flashbacks. Deze flashbacks zorgen voor een mooi rond verhaal.

Zijn er dan helemaal geen minpunten aan het boek? Jawel die zijn er wel. Ik had op een gegeven moment iets door in het verhaal en was eigenlijk aan het wachten totdat de hoofdpersoon dat ook zou ontdekken. Dat was wel een beetje jammer want daardoor werd het boek een beetje voorspelbaar. Ondanks dat dit zo was nam het voor mij niet weg dat het geen fijn boek was om te lezen. Maar als je niet zo van voorspelbare boeken houdt en verhaallijnen snel door hebt dan is dit boek misschien niet voor jou.

Een van de dingen die ik heel erg belangrijk vind bij een algemeen boek is de “cleanheid” van het boek. Ik hecht daar vrij veel waarde aan en zorgt er af en toe ook voor dat ik een boek wegleg. Mocht je dit ook belangrijk vinden dan kan ik je verzekeren dat dit boek heel clean is qua woordgebruik etc.

Zoals je merkt ben ik echt enthousiast over dit boek en ik ben ook echt nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Mike Gayle.

Waardeoordeel: ****

Heb jij wel eens van Mike Gayle gehoord?

The Hope family calendar | Mike Gayle | Engels | 312 pagina’s | Hodder & Stoughton