Recensie | The paper & hearts society – Lucy Powrie

Je krijgt vast wel eens een boekentip van iemand. Soms neem je die heel serieus en soms vergeet je hem gewoon. Ruby Granger, een van mijn favoriete YouTubers, vertelt regelmatig over dit boek en tijdens een van mijn laatste rondjes door Waterstones besloot ik het boek mee te nemen. Vandaag deel ik een recensie met je.

recensie, boeken, lezen, lifewithanchors,

over the paper & hearts society

Tabby Brown is het zat elke keer te proberen er bij te horen. Ze heeft een hekel aan feestjes, het liefste zit ze gewoon thuis op de bank met haar favoriete boek. Haar soort mensen heeft ze gewoon nog niet gevonden. Totdat Tabby zich aansluit bij een club dat belooft boeken te vieren. Wat kan er fout gaan? Maar Tabby vind het lastig om nieuwe vrienden te maken. Maar Olivia, Cassie, Henry en Ed hebben iets dat er voor zorgt dat Tabby terugkomt.

recensie, boeken, lezen, lifewithanchors,

mijn mening

Allereerst, zullen we het eens hebben over de prachtige cover van dit boek. Een heerlijk vrolijke cover waardoor ik ook echt direct zin had om het boek te gaan lezen. Ik heb mij ook echt in moeten houden om direct te beginnen in het boek.

Het verhaal zelf is een echt Young Adult verhaal. Het gaat over een 6 tieners met uiteraard hun eigen tienerproblemen dus als je echt ver voorbij de fase jeugdboeken bent dan is dit boek wellicht niet meer voor jou. Ik kon mij nog behoorlijk identificeren met de hoofdpersoon. Een vrij introvert persoon die het liefste thuis met een boek op de bank zit. Nou dat was ik vroeger al, maar eigenlijk is dat nog steeds zo. Mijn leven hoeft helemaal niet zo uitbundig te zijn. Ik ben thuis net zo gelukkig.

De opbouw van het verhaal vond ik erg sterk en het is ook niet zomaar een luchtig tienerverhaal. De hoofdpersoon heeft zo haar eigen problemen uit het verleden die haar maar blijven achtervolgen en ik vind dat de auteur deze goed in het verhaal heeft verwerkt zonder dat het teveel werd. Wat het boek natuurlijk helemaal geweldig maakte is dat elke personage zo veel liefde voor boeken heeft dat dat echt van het verhaal afspat. Voor een boekenliefhebber als ik is het boek daarom natuurlijk alleen maar beter!

Oh en nog een pluspuntje aan het boek, het gewone verhaal wordt afgewisseld met appberichtjes en zulke leuke toevoegingen aan het verhaal krijgen voor mij altijd een pluspunt.

Lees jij veel Young Adult boeken?