Recensie | Time-out – Mirjam Schippers

Net voordat ik naar Engeland vertrok verscheen het nieuwe boek van Mirjam Schippers en kon ik het dus ook nog lezen. Eenmaal hier in Engeland kwam ik er achter dat ik helemaal geen foto’s van het boek had gemaakt en ik wilde wel een recensie schrijven. Nu ken ik Mirjam heel goed en was ze gelukkig bereidt om voor mij foto’s te maken van haar boek. En vandaag geef ik jullie eindelijk mijn recensie over haar 5e boek: Time-out.

Over Time-out

Lynn Leeflang heeft haar havo-examen er net opzitten als ze te horen krijgt dat ze niet wordt toegelaten op het conservatorium. Haar droom om van pianospelen haar beroep te maken spat als een zeepbel uit elkaar. Welke opleiding moet ze nu kiezen? En wat is eigenlijk Gods wil voor haar leven? Lynn komt er niet uit en overweegt een tussenjaar te nemen. Dit plan neemt vaste vormen aan als ze in contact komt met een stel uit Engeland dat een au-pair zoekt voor hun twee kinderen. Lynn besluit het avontuur aan te gaan. Dat ze een halfjaar haar familie en vrienden achter zal moeten laten is wel even slikken. Juist nu haar vriendschap met Maurits steeds serieuzere vormen aanneemt, wordt het lastig om het contact voort te zetten. Wat gaat deze tussenstop in Engeland betekenen voor Lynn’s relatie en toekomst?

Mijn mening

Time-out kwam op het juiste moment uit. Want het onderwerp vond ik natuurlijk hartstikke interessant nu ik zelf op punt stond om naar Engeland te vertrekken om daar als au-pair te gaan werken. Ik moet toegeven dat ik de eerste versei van het boek al had gelezen omdat ik een van Mirjams proeflezers ben dus stiekem wist ik al hoe het verhaal was maar toen was er nog helemaal niets officieel over Engeland. Dat maakte het dus ook zo leuk om dit boek een paar weken voor mijn vertrek te lezen.

Ik las Time-out op een zondagavond terwijl ik al lang moest gaan slapen maar goed, ik wilde het boek niet wegleggen. Daarna heb ik Mirjam ook direct gemaild en ik deel graag met jullie wat ik tegen haar zei over haar boek.

“Nu ik weet dat ik over 13 nachtjes zelf weg ga heb ik het boek met hele andere ogen gelezen. Het moment dat je er achter komt dat het gaan naar de UK de weg is die je moet gaan, de twijfels over het achterlaten van je familie en vrienden, het afscheid dat steeds dichterbij komt leek zoveel op mijn verhaal dat ik er gewoon een beetje emotioneel van werd.”

Ik vond het zo fijn om een boek te lezen dat elementen bevatte waar ik zelf mee bezig was en ben. Natuurlijk was de personage een stuk jonger dan ik en ook wel in een hele andere situatie dan ik maar gewoon dat het ging over het werk dat ik ook zou gaan doen en alles wat daar bij komt kijken maakte het gewoon heel speciaal voor mij.

Kwalitatief gezien was het ook een goed boek! Ik ben dan wellicht niet de doelgroep waarvoor het boek is geschreven maar ik heb alsnog genoten van het verhaal en de manier waarop het verhaal was opgebouwd. Ik raad je zeker aan om dit boek te lezen!

Ik heb het al vaker tegen je gezegd Mirjam, maar ik ben zo trots op je, met alles wat je doet!

Waardeoordeel: *****

Time-out | Mirjam Schippers | € 11,95 | Uitgeverij De Banier