Recensie | Wat we verborgen houden – Erin Bartels

Tijdens een van mijn vele rondjes op zoek naar nieuwe boeken kwam ik de boeken van Erin Bartels tegen. Weliswaar in het engels maar na nog een zoekrondje kwam ik een van haar boeken in het Nederlands tegen. Hij stond helaas niet op Kobo Plus maar ik vond hem wel in de online bibliotheek. Ik leende het boek en vandaag schrijf ik een recensie over het boek.

over wat we verborgen houden

Wanneer journaliste Elizabeth haar baan verliest, heeft ze opeens veel tijd over. Ze ontmoet James Rich, die haar het vreemde verzoek doet naar het boerenlandhuis van haar oudtante te gaan om daar een oude camera en een doos met foto’s af te leveren. Elizabeth besluit tijdelijk bij haar bejaarde tante in te trekken om haar te helpen. Als ze het huis verkent, stuit ze op gesloten deuren en verborgen graven. Terwijl ze een weg zoekt in de raadsels om haar heen, komen de verhalen van de twee vrouwen die in het huis geleefd hebben weer tot leven. Stukje bij beetje achterhaalt Elizabeth haar familiegeschiedenis ten tijde van het chaotische Detroit van de jaren zestig en het racisme en geweld van de Amerikaanse burgeroorlog. De verhalen van haar familieleden zijn als een testament van liefde, veerkracht en moed en Elizabeth ontdekt al snel dat het verleden niet zo ver weg is als ze dacht.

mijn mening

Toen ik aan dit boek begon had ik vrij hoge verwachtingen. Ik had recensies gelezen op Goodreads en veel van de meeste mensen waren enthousiast maar ja je weet natuurlijk nooit of dat voor jou ook zo is. Maar het boek heeft mij niet teleurgesteld.

Vanuit de flaptekst nam ik aan dat het verhaal vanuit Elizabeth verteld zou worden maar dat bleek niet waar te zijn. Het verhaal wordt vanuit drie verschillende tijden beschreven en daarbij dus ook drie verschillende personages. Alle drie sluiten ze perfect met elkaar aan en dat maakt het boek heel mooi.

Er komen een paar diepgaande onderwerpen aan bod in het boek zonder dat het te intens wordt en het het boek daardoor te zwaar werd. Het boek bevat drama, mysterie en een randje romantiek. De personages zijn heel goed uitgewerkt en zijn echt de sterren van het verhaal.

Zoals je waarschijnlijk wel merkt ben ik ontzettend enthousiast over dit boek. Het is het debuut van Erin maar daar is weinig aan het merken. Ik het oprecht zo genoten van dit boek en raad het boek zeker aan als je een goede historische roman wel kunt waarderen!

Kende jij dit boek al?