8 voordelen van ochtendmens zijn

ochtendmens, voordelen, ochtend, mens, vroeg, zonsopgang, anna laura, lifewithanchors,

Mijn 8 voordelen van een ochtendmens zijn. Soms zijn er ook echt wel nadelen aan het zijn van een ochtendmens maar over het algemeen zie ik er wel het positieve van in en vind ik het ook echt niet erg. Ik ben het geworden doordat ik altijd vroeg op moest staan voor de middelbare school en ik ‘s avonds vroeg naar bed ging omdat ik mijn slaap nodig had ben ik langzaam gegroeid tot een ochtendmens. En ik vind het absoluut niet erg. Vandaag geef ik mijn 8 voordelen van het zijn van een ochtendmens. 

  1. Kwart voor 9 college? Geen probleem. Ik ben toch standaard vroeg wakker en als ik om 6 uur wordt geroepen of mijn wekker gaat ben ik er binnen no time uit. Ik vind het niet erg om vroeg te beginnen. Ik bedoel 4 weken lang om kwart voor 8 in de bibliotheek staan was ook absoluut geen probleem.
  2. Regelmatig kan ik prachtige zonsopgangen bewonderen. Zeker op dit moment zit ik altijd in de bus als de zon opkomt. Deze week heb ik bijna elke ochtend met mijn telefoon in de aanslag gezeten om foto’s te maken. Ik geniet er echt van en dat geeft vaak echt een goed begin van de dag.
  3. Ik heb niet zo vaak last van een ochtendhumeur.
  4. Doordat ik het niet erg vind om vroeg uit bed te gaan heb ik een fijne ochtendroutine weten te ontwikkelen waar ik ook lekker de tijd voor kan nemen. En omdat ik vaak dezelfde tijd uit bed gaat weet ik precies hoe laat ik wat moet doen zodat ik niet hoef te haasten in de ochtend.
  5. Die snoozefuntie heb ik bijna nooit nodig. Alleen als mijn wekker later gaat dan mijn normale tijdstip heb ik vaak moeite om uit bed te komen omdat dat tijdstip niet in mijn biologische klok staat ingesteld.
  6. Mijn dagroutine is vaak hetzelfde. Doordat ik constant op hetzelfde tijdstip op sta en rond het zelfde tijd naar bed ga is mijn lichaam op een bepaalde routine ingesteld.
  7. Als ochtendmens ben ik gewend om vroeg uit bed te gaan. Vroeg naar bed gaan staat daar dan wel tegenover. Maar dat is absoluut geen probleem. Meestal zit ik toch om half 9 al te gapen en dan is het een fijn vooruitzicht dat ik heel vroeg zal kunnen slapen.
  8. Sporten in de ochtend is heel erg fijn en geen probleem. ‘s Ochtends heb ik vaak de meeste energie dus als ik in het weekend wil hardlopen doe ik dat ‘s ochtends. Dan heb ik nog geen smoesjes om niet te gaan.

Uiteraard zijn er ook wel nadelen aan het zijn van een ochtendmens maar ik vind het fijn om naar de positieve dingen te kijken en dit zijn voor mij wel de meeste voordelen aan het zijn van een ochtendmens.

Ben jij een ochtendmens?