De weg naar mijn ultieme ochtendroutine

Je dag beginnen. De een blijft eindeloos snoozen om daarna in alle haast je klaar te maken. De ander staat bij de eerste toon van de wekker direct naast zijn bed en doet het rustig aan. Ik vertel je vandaag meer over mijn ochtenden en mijn weg naar een ultiem ochtenroutine.

Op de vraag of ik een avond- of ochtendmens ben antwoord ik eigenlijk altijd ochtendmens. Ik kan moeilijk uitslapen en met vroeg opstaan heb ik eigenlijk weinig moeite. Tenminste, dat is vaak zo. Toch heb ik ook ochtenden dat ik nog een keer op snooze druk en wakker worden niet heel fijn vind. Ik ken ook periodes dat ik ver voor mijn wekker wakker word en dat is ook helemaal prima. Vooral in de zomer ben ik vroeg wakker en gaat wakker worden ook een stuk gemakkelijker.

Toen ik begon met werken besloot ik mijn wekker een half uur eerder te zetten dan de tijd dat ik daadwerkelijk uit bed zou moeten. Dit deed ik met het idee dat ik het half uur zou gebruiken om wat te lezen in mijn bijbel en ook tijd te hebben om in mijn boek te lezen. Dit half uur deed ik ook op andere dagen, maar al snel merkte ik dat in plaats van wakker te worden ik elke keer op snooze drukte en pas echt wakker werd op het moment dat ik uit bed zou moeten. Tijd om daar verandering in te brengen.

miracle morning

In februari luisterde ik naar het boek Miracle Morning. Hoewel ik het geen heel fantastisch boek vond nam ik er wel wat lessen mee en besloot ik dat het tijd was om meer tijd te investeren in een goede ochtendroutine. De dag nadat ik het boek uithad ging de wekker om 05:30 uur. Drie kwartier eerder dan dat ik eigenlijk uit bed zou moeten. Het doel: 45 minuten de tijd te hebben om stille tijd te houden en ook tijd te hebben om te lezen en zo mijn dag positief beginnen. Volgens Hal Elrod, zou dit resulteren in betere dagen. Ik ging de uitdaging graag aan en veranderde mijn ochtendroutine.

life with pictures, persoonlijk, anna laura, foto's, weekverslag, week 20, lifewithanchors

mijn ochtendroutine

05:30 uur: mijn wekker gaat. Ik moet overeind komen om mijn wekker uit te zetten en knip direct mijn licht aan. Mijn telefoon laat ik na het uitzetten van mijn wekker gewoon liggen tot vlak voor ik naar mijn werk ga. Het wakker worden gaat vrij soepel op dit tijdstip en ik ga direct uit bed. Ik maak mijn bed op en probeer direct wat water te drinken. Ik reinig mijn gezicht en voel me best wel wakker.

05:35 uur: Ik pak mijn spullen en begeef mij naar beneden. Ik kleed mij aan (douchen doe ik zo veel mogelijk de avond ervoor) en ga daarna weer naar boven.

05:45 uur: ik ben weer boven en doe mijn haar en make-up. Daarna stop ik de laatste dingen in mijn tas en pak daarna mijn spullen en ga naar beneden.

06:00 uur: ik ga op de bank zitten en start mijn stille tijd. Ik lees in mijn dagboek en bijbel en neem daarna tijd om te bidden. Ik vind het fijn om mijn gebed uit te schrijven en zo mijn gedachten op papier te zetten.

06:20 uur: Ik lees een tijdje in mijn non-fictieboek. Mijn non-fictieboek in de ochtend is meestal een boek over verdieping in geloof en groei daarin.

06:35 uur: ik heb nog 10 minuten voordat ik verder moet en lees nog een paar bladzijden in mijn fictieboek.

06:45 uur: ik verzamel al mijn spullen en breng die nog even snel boven. Nu tijd om brood klaar te maken en te ontbijten. Ik ben een trage eter en ben meestal bezig tot 07:20 uur met ontbijten en eten klaar maken voor mijn werk.

07:20 uur: ik stop mijn eten in mijn tas en ga daarna snel mijn tandenpoetsen.

07:30 uur: ik stap de deur uit en pak mijn fiets op weg naar mijn werk. We zijn twee uur verder en heb al heel wat gedaan op de vroege ochtend. Nog even een klein stukje fietsen (mijn beweging voor de ochtend) en ik voel me fantastisch!

Bovenstaande routine volg ik op mijn werkdagen. De andere dagen ga ik wat later uit mijn bed maar probeer ik die 45 minuten om te lezen ook te doen. De ene dag gaat dat beter dan de andere dagen maar het is mijn doel om daar de komende maanden in te groeien.

Ik kan je nog veel meer vertellen overmijn ochtendroutine en hoe het al dingen heeft veranderd maar aangezien deze blog al heel lang is laat ik dat deze keer achterwege. Ik hoop je in de komende maanden mee te nemen in mijn zoektocht en groei naar mijn ultieme ochtendroutine.

Heb jij een ochtendroutine? Zo ja, ben je er blij mee of zie je bepaalde dingen toch anders?