Hardlopen | update mei

hardlopen, update, health, mei, gezondheid, rennen, fibromyalgie, positiviteit, lifewithanchors

In februari schreef ik mijn eerste blog over het hardlopen. Ik was toen net 2 weken begonnen met hardlopen en het ging redelijk. Ondertussen zijn we 2,5 maand verder en heb ik er plezier in. Vandaag een complete update.

Toen ik halverwege februari weer begon met het hardlopen vond ik het ontzettend spannend. Ik wist niet of ik het vol ging houden, of er blessures zouden gaan ontwikkelen en of ik het eigenlijk nog wel zo leuk vond.

Een paar weken lang deed ik drie keer in de week een rondje. Ik had geleerd dat als je wat op wilde bouwen je dat drie keer in de week moest trainen. En daar hield ik me aan. Maar na een paar weken begon ik pijn te krijgen onder aan mijn been richting mijn enkel. Zo erg dat ik eigenlijk alleen maar strompelde en blij was als ik weer thuis was. Niet zo mooi dus. Ik heb toen lang moeten nadenken wat ik zou gaan doen. Er mee stoppen om het te laten rusten of juist doorgaan? Stoppen was voor mij eigenlijk niet echt een optie want als ik er mee zou gaan stoppen dan zou mijn angst gevoed worden en weer opgebouwd worden en dat is niet wat ik wilde. En dus ging ik door maar even iets minder. Ik schroefde mijn trainingsmomenten terug naar twee keer in de week en ging vol goede moed door.

Ergens baalde ik dat ik wat minder kon hardlopen maar aan de andere kant wist ik dat het het beste was anders had ik waarschijnlijk helemaal moeten stoppen. Na een weekje met nog pijn ging ik de week daarop weer. En op de een of andere manier rende ik opeens pijnvrij. Of in elk geval was het nog maar heel licht aanwezig. Dat gaf me moed en ik ging door.

Terwijl ik begon met het twee keer in de week hardlopen besloot ik ook wat workoutoefeningen te doen. Gewoon mijn spieren wat sterker maken en het laat me ook wat beter voelen. Ik zocht wat leuke oefeningen op en startte daar mee. Langzaam maar zeker begon ik te voelen dat mijn conditie beter werd en dat ik steeds een stukje verder kon rennen binnen mijn rondje. Voor de duidelijkheid, ik ren nog steeds hetzelfde rondje als in februari maar dat vind ik niet erg.

Op dit moment zit ik nog steeds op mijn twee keer rennen in de week. Ik merk dat het mijn lichaam goed doet en dat ik toch aan het opbouwen ben. De afgelopen weken heb ik wat minder gerend omdat ik vaak op zaterdag weg was maar ik compenseerde dat dan weer met workouts.

Afgelopen woensdag was er bij ons een hardloopevenement en dat maakte me een beetje verdrietig. Ik had ontzettend graag mee willen lopen maar dat gaat gewoon nog niet. En dus heb ik het van me afgezet en besloten dat ik volgend jaar echt de 5k mee ga rennen. Zo heb ik genoeg tijd om op te bouwen en te werken aan mijn snelheid. Al zit die snelheid nu ook al redelijk goed want hoewel ik er niks voor doe ga ik op de een of andere manier steeds sneller. Heel bijzonder.

Dus om een lang verhaal kort te maken. Het hardlopen gaat goed. Mijn conditie wordt beter, ik voel me sterker worden en ik heb er nog steeds zo ontzettend veel plezier in!