Quote | Een ontspannen geest, een creatieve geest?!

quote, inspiratie, creatief, ontspannen, gezondheid, lifewithanchors

Afgelopen weekend kwam ik deze quote tegen op Snapchat. En nadat ik hem goed had gelezen drong het bij me door dat het een erg klopte. Waarom klopt het en wat heeft het voor betekenis bij mij?

Een van de dingen die ik de laatste weken niet ben is het wel relaxed. Ik ben sowieso niet iemand die zich kan ontspannen. Na 2,5 jaar therapie kan ik nog steeds niet in mijn eentje de ontspanningsoefeningen van mijn therapeut en vind ik het ook in ruststand ontzettend moeilijk om mijn spieren te ontspannen. Pas geleden zijn we zelfs tot de conclusie gekomen dat ik me zelfs ’s nachts niet kan ontspannen. Ik slaap sinds een paar maanden met een bitje omdat ik mijn kaken op elkaar klem wat hoofdpijn veroorzaakt en ’s ochtends heb ik vaak vrij veel pijn in mijn spieren. Allemaal signalen dat mijn lichaam niet ontspant. Sommige mensen zouden zeggen, laat iemand je masseren maar ook daar reageer ik gespannen op. Mijn nek en schouders zijn hoog sensitief wat inhoudt dat ook maar enige aanraking veel pijn veroorzaakt.

De laatste 3 weken heb ik dagelijks hoofdpijn door een te hoge spanning van mijn spieren in mijn nek. Er zit te veel spanning in mijn lichaam en waar het vandaan kom weet ik niet. Heeft misschien deels met mijn stage te maken en ook voor een groot deel simpelweg met de fibromyalgie en is er niets aan te doen.

Maar we waren hier om mijn kijk te geven op de quote. Door alles wat er nu speelt merk ik dat ik weinig inspiratie heb. En dan met name inspiratie voor mijn blog.Het is af en toe zo moeilijk om te bedenken waar ik nu weer over wil schrijven. Er zijn genoeg onderwerpen om over te schrijven maar heel veel dingen zijn niet echt van toepassing voor mij.

Ook wil ik meer knutselen en heel graag het maken van scrapkaarten weer oppakken en elke keer bedenk ik dat ik dat op zondagmiddag er lekker de tijd er voor neem maar vervolgens lig ik een deel van de middag op bed bij te slapen en aan het einde van de dag heb ik nog geen papiertje geknipt.

Dus een conclusie. Voor mij klopt de quote volkomen. Ik ben de laatste weken niet ontspannen en niet rustig in mijn hoofd wat resulteert in geen inspiratie voor creatieve dingen. Laten we hopen dat het verbeterd.

P.S ik wil niet negatief zijn en wil mijn blog ook als een positief plekje houden maar op dit moment is het zoals het is en moet idd maar mee leven! Gelukkig doe zijn er ook heel veel positieve dingen in mijn leven maar over dit onderwerp is het gewoon zoals dit.