21 levenslessen die ik leerde in 21 jaar

Vandaag is mijn 21e verjaardag. Speciaal daarvoor zet ik 21 dingen op een rij die ik de afgelopen 21 jaar heb geleerd. 21 levenslessen die de komende jaren nog goed van pas zullen komen.

 1. Uit je comfortzone gaan is goed. Ik blijf graag in mijn comfortzone maar soms is het goed als je dat wel doet. Het brengt je soms bij hele mooie dingen.
 2. Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Toen ik nog regelmatig therapie had schreef ik op waar ik dankbaar voor was. Vorig jaar hield ik zelfs een maand, dagelijks bij waar ik dankbaar voor was. Het maakte me een stuk bewuster. Tijd om het weer op te gaan pakken!
 3. Geniet van muziek. Ik ben een grote muziekliefhebber en kan er helemaal in opgaan. Het gebeurt me vaak genoeg dat ik in een liedje precies dat vindt waar ik zocht. 
 4. Ontdek je eigen kledingstijl. Sinds ik mijn eigen kledingstijl heb gevonden voel ik me een stuk beter. Het maakt me een stuk zelfverzekerder en ik voel me een stuk mooier.
 5. Drink genoeg water. Water is goed voor, drink er dus genoeg van.
 6. Glimlach naar anderen. Zeker in de regen als iedereen chagrijnig kijkt. 
 7. Stuur kaarten. Mensen waarderen het ontzettend als je ze een kaartje stuurt .Als ik weet dat het met iemand niet zo goed gaat probeer ik een kaartje te sturen maar ook als het goed met iemand gaat is het leuk om te laten weten dat je aan ze denkt. 
 8. Je kan meer dan je denkt.
 9. Sporten is fijn. Een aantal jaren geleden begon ik met hardlopen en dat vond ik super fijn. Nu ga ik alweer een paar maanden naar de sportschool en vind het heerlijk om te bewegen. 
 10. Soms is het goed om te huilen. Ik ben een binnenvetter dus mij zul niet zo snel zien huilen. Maar soms is het nodig en dan moet je de tranen gewoon laten komen.levenslessen, verjaardag, lessen, leven, life
 11. Leg je telefoon af en toe eens weg. 
 12. Praten met nieuwe mensen is goed voor je. Praten met nieuwe mensen is af en toe echt uit mijn comfortzone gaan maar kan zoveel opleveren. Gewoon doen!
 13. Blijf dichtbij jezelf. Jezelf veranderen om bij iemand te passen is geen goed idee. Als je moet veranderen om erbij te horen dan hoor je niet bij die mensen. 
 14. Je hoeft niet alle trends te volgen. Blijf bij je eigen stijl. Je hoeft niet met alles mee te doen.
 15. Stop vergelijken. Vergelijken is niet fijn, het maakt je alleen maar onzeker. 
 16. Je mag best wel eens toegeven dat je pijn hebt. Als ik pijn heb houd ik dat het liefst voor mezelf. Maar soms is het goed om toe te geven dat je pijn hebt.
 17. Koop af en toe een bos bloemen. Bloemen fleuren de ruimte helemaal op. Ik houd er van om bloemen voor mezelf te kopen. 
 18. Nee zeggen mag. Het is goed om af en toe eens nee te zeggen. 
 19. Blijf positief. Positiviteit brengt je veel verder dan negativiteit. 
 20. Je bent mooi zoals je bent. God heeft me gemaakt zoals ik ben en ik ben mooi zoals ik ben! 
 21. Everything happens for a reason. En vaak kom je er een stuk sterker uit dan voordat het gebeurde. 

Dit zijn mijn levenslessen van de afgelopen 21 jaar. Leuk en fijn om hier op terug te kijken en te beseffen wat ik echt heb geleerd de afgelopen jaren!