Pasen 2016

pasen, pasen2016, easter, lifewithanchors, persoonlijk, heart, christelijk, tekst, sela, lijden, sterven, Jezus

Vandaag is het Pasen en omdat het mijn eerste keer Pasen is op mijn blog wil ik jullie wat uitleggen over Pasen. Een aantal van jullie die mijn blog lezen weten wat Pasen inhoudt maar misschien dat er ook genoeg mensen zijn die het niet weten dus ik leg het graag uit.

Pasen is een van de mooiste christelijke “feestdagen” die er zijn, tenminste dat vind ik persoonlijk. Niet vanwege de chocola, het uitgebreide ontbijt of de vrije dagen. Maar de betekenis van Pasen en alles wat daarvoor kwam. Het draait dit weekend niet alleen om Pasen maar ook om vandaag, Goede Vrijdag. Zonder Goede Vrijdag kon het namelijk geen Pasen worden.

Afgelopen weken in de 40-dagentijd heb ik er al veel bij stil gestaan. Preken die ik hoorde op zondag, de bijbelstudies die ik las ‘s avonds, de bijbelgedeeltes die aan tafel werden gelezen of ergens anders. Je werkt er als het ware echt naar toe. En afgelopen woensdag het prachtige Paasconcert van Sela wat ik bijwoonde. Op dat moment werd het me allemaal weer zo duidelijk en raakte me het zo weer dat ik een paar keer een traan over mijn wang heb voelen rollen.

Zoals ik net als zei kon het zonder Goede Vrijdag geen Pasen worden. Jezus moest eerst sterven voordat Hij weer op kon staan.  En dit alles deed Hij voor mij, voor jou. God had ons zo lief dat Hij Jezus met kerst naar de aarde zond met het uiteindelijke doel om te sterven aan het kruis voor onze zonden. Om de weg weer open te maken tussen God en ons. Zodat wij weer bij Hem kunnen komen en weer een persoonlijke relatie met Hem kunnen hebben.

Ik hoop dat jij dat deze dagen ook mag ervaren. Hoeveel God van jou houdt dat Hij Zijn Zoon zond om voor jouw zonden te sterven! Ik wens je hele goede en gezegende dagen.