Terugblik 2021

Het is tijd voor mijn jaarlijkse terugblik. En omdat ik niet alles zomaar in een paar categorieën wil proppen schrijf ik dit keer een terugblik per maand.

Januari

Januari begon nog in lockdown. Ik ging naar mijn werk en maakte vooral veel wandelingen. Ik probeerde een ritme te vinden tussen mijn werkdagen en de dagen dat ik thuis was. Het was ook tijd om een nieuwe bril uit te zoeken. Mijn ogen waren wat achteruit gegaan en ik vond het tijd voor een nieuwe bril. Wat verder bijna niemand wist, was dat in in januari mijn psychologisch onderzoek had voor TWR. Dat gesprek was heftig en inspannend, maar een echte eye-opener en heel waardevol. Eind januari plaatste ik mijn allereerste video op YouTube voor mijn booktubekanaal.

Februari

In februari hadden we sneeuw en ijs! Wie mij kent, weet dat ik dol ben op beide dingen. Ik genoot dus volop die week. Diezelfde week ging ik voor het eerst naar de kaakchirurg en werden er verstandskiezen getrokken. Ik had nooit last van mijn gebit dus toen er van alles aan gedaan moest worden was dat geen pretje. Ik bracht veel tijd door op de bank, maar ging ook lekker schaatsen. In dezelfde week had ik ook mijn “aannemingsgesprek” met HR van TWR. Een week later kwam het verlossende woord en kreeg ik te horen dat ze mij wilden benoemen als zendeling voor TWR. De email las ik terwijl ik aan het werk was en het was moeilijk om het voor me te houden, maar ik was zo dankbaar en opgelucht.

De rest van de maand gebeurde er niet zo heel veel bijzonders. Mirjam kwam langs voor een bezoek en we maakten de eerste plannen voor onze podcast. In de laatste week van februari ging ik samen met mijn zus naar het bos. Het was die dag prachtig weer en het was heerlijk om te wandelen.

Maart

Maar was een hele volle en drukke maand. De maand begon met een dagje bos met een vriendin. In diezelfde week was ik jarig. Op mijn verjaardag had ik een afspraak met TWR Nederland. Omdat mijn uitzending via TWR Nederland gaat moest ik ook daar nog diverse gesprekken hebben en dingen voor doen. Op mijn verjaardag had ik mijn “aannemingsgesprek”. Ze hadden heel lief taart voor mij geregeld en het was een heel goed en fijn gesprek. Op 5 maart nam ik samen met Mirjam onze allereerste podcastaflevering op. Het opnemen van die aflevering was uiteindelijk heel speciaal, want tijdens het opnemen kreeg ik een telefoontje van TWR Nederland dat zij mij heel graag wilden gaan uitzending. Wat een speciale week was dat zeg. Echt heel bijzonder!

Halverwege maart werden mijn andere verstandskiezen getrokken. Wederom geen pretje en ik heb er nog lang last van gehad. Eind maart maakte we de huisstijl voor de podcast. De rest van de maand was ik vooral bezig met werk en ik zat ook een dag op het stembureau.

April

April begon met een afspraak bij de kapper waar ik een heel nieuw kapsel nam. Even wennen, maar wel heel leuk. Ook vierden we Pasen en genoot ik volop van de magnoliaboom die in de bloei stond. In april kwam ook mijn nieuwe laptop binnen. Mijn vorige laptop was aan vernieuwing toe en ik was heel blij dat ik een nieuwe kon kopen. Op 8 april kwam de allereerste aflevering online van de podcast De eindeloze boekenkast die ik samen met Mirjam heb. Een spannend moment was het wel. We hadden er al zo lang aan gewerkt en nu kon iedereen gaan luisteren.

De rest van de maand gebeurde er niet zo heel veel interessante dingen. Ik begon wel met de eerste voorbereidingen voor mijn uitzending en ik begon wat meer mensen te vertellen over mijn uitzending. Verder werkte ik en was ik lekker bezig met mijn bookstagram en mijn booktube.

Mei

Mei begon met een weekendje bij Mirjam. Ik had op 30 april een interview over mijn komende uitzending met TWR in Barneveld en maakte er gelijk een weekend in Barneveld van. De eerste weken van mei kabbelde rustig door. Ik begon met mijn mini groentetuintje in bloempotten en genoot van het lekkere weer. Halverwege mei was ik een weekje vrij van mijn werk want ik had de hele week training voor TWR. Een hele volle, maar leerzame week. De week sloot ik af met een heel tof radio-interview over mijn werk bij TWR. De rest van mei was rustig en deed ik niet zo heel veel bijzonders. In deze maand deelde ik hier op mijn blog een grote life update met het nieuws over mijn werk voor TWR. Een heel bijzonder moment want nu wist echt iedereen van mijn plannen af.

juni

Juni was een prachtige maand waar ik volop van genoot. Ik begon met zwemmen, fietste van en naar mijn werk en deed verder niet zo heel veel bijzondere dingen. Ik deed wat voorbereidingswerk voor TWR en had mijn eerste vergadering met mijn Thuis Front Commissie. Mirjam en ik namen een aantal podcasts op en ik had mijn eerste personeelsuitje (op het strand!). Ik sloot de maand af met een weekendje Noord-Brabant met Liesbeth. Gezellig bijkletsen, spelletjes spelen en genieten van het lekkere weer.

juli

Juli was niet zo’n hele spannende maand. Ik was vooral heel erg moe. De maanden ervoor waren vol geweest en ik had de weken ervoor veel pijn gehad. In juli was het op. Toch waren er ook mooie dingen in juli. Ik begon met mijn stiltedagboek (die nu alweer een hele tijd stil ligt helaas). Ik ging regelmatig zwemmen en wandelen. Ook ontmoette ik in juli mijn nieuwe teamleider en zijn gezin. Zij waren voor een paar dagen in Nederland en we hadden de mogelijkheid om elkaar te zien. Aan het einde van de maand reed ik samen met mijn zus richting Friesland voor een paar dagen vakantie bij mijn ouders op vakantie.

augustus

Augustus begon in Friesland. Het weekend was niet zo heel lekker begonnen maar gelukkig waren de laatste dagen heel erg fijn. Daarna werkte ik twee weken en halverwege de maand ging ik samen met mijn zus op vakantie. Midden in de bossen in Drenthe zaten we op een natuurcamping en genoten we volop van tijd samen. De rest van de maand was druk op mijn werk. Ik was tussen door af en toe bezig met voorbereidingen voor TWR, maar hield in augustus ook vakantie want dat was hard nodig!

september

September was een drukke maand op mijn werk. Er waren diverse veranderingen en er was sale in de winkel dus ik maakte lange dagen en werkte meer dan anders. Verder genoot ik thuis van het feit dat mijn broertje voor een paar weken in Nederland was. We hadden een fotoshoot met het gezin en we deden leuke dingen samen. Deze maand bestelde ik na heel lang nadenken en sparen een iPad met een Apple Pencil. Ik schafte ook direct Procreate en ik ben elke dag nog blij met deze aankoop. Ik ben veel meer creatief en er zijn al heel veel mooie creaties ontstaan. Aan het einde van de maand ging ik midweek op vakantie met Mirjam. Onze allereerste vakantie samen en het beviel ons prima.

oktober

Van oktober kan ik mij nog weinig herinneren. En aan mijn foto’s te zien was het ook geen hele bijzondere maand. Ik had een aantal presentaties over mijn werk voor TWR en verder deed ik geen hele bijzonder dingen. Oktober was een pittige maand. Het werd een stuk kouder en zoals elk jaar kreeg ik een flinke piek in pijn. Ik had weinig energie en was wat somber. Gelukkig was er genoeg te doen om mij af te leiden en ik deed er alles aan om me snel beter te voelen.

november

November was weer een volle maand. Mijn TFC had een mooie actie opgezet en daar moest het een en ander voor gedaan en geregeld worden. Ik had bijvoorbeeld een kerstkaartenset gemaakt en in november kwam de bestelling van de drukker. Ik heb wel eens vaker kerstkaarten laten drukken, maar dit keer was het toch wel heel speciaal. Er lag gewoon een hele set kaarten van mijn hand. Deze maand ging ik eindelijk ook nog even naar het bos. Aan het einde van de maand stond er een bezoek aan Bratislava gepland, maar dat ging helaas door een lockdown aldaar niet door. Heel jammer, maar ik was uiteindelijk behoorlijk verkouden dus vond het niet erg om thuis te zijn. Zo kon ik lekker uitrusten.

december

En dan zijn we bij de laatste maand van het jaar gekomen. Eerlijk gezegd kan ik mij niet zo heel veel herinneren van deze maand. Ik was druk bezig met van alles nog en nog wat. Uiteraard werkte ik gewoon en was ik veel bezig voor TWR. Ik was veel creatief bezig met verschillende dingetjes voor de kerst waar ik volop van genoot en nu zijn we aan het einde van de maand gekomen. Afgelopen weekend vierde ik zoals het er uitziet voorlopig mijn laatste keer kerst thuis. Een beetje gek en het is nog niet helemaal tot mij doorgedrongen, maar het is toch echt zo.

Tenslotte

Dat was mijn overzicht. 2021 was een pittig jaar. Mijn fibromyalgie was heel instabiel wat zorgde voor veel moeilijke momenten. Ook waren er natuurlijk wat levkensveranderende gebeurtenissen die ook het nodige van mij vergde. Ik ben dit jaar mezelf behoorlijk tegengekomen en dat was lastig maar ook heel leerzaam. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle (nieuwe) mensen die in mijn leven zijn (gekomen). Zoveel mensen die om mij heen staan en met en voor mij bidden. Vriendschappen die groeide in het afgelopen jaar, maar ook ikzelf mocht groeien in het afgelopen jaar. Ik heb Gods hand duidelijk mogen ervaren dit jaar en dat maakt mij heel dankbaar en klein.

En dan nu naar 2022. Het jaar met de grote veranderingen. Heel spannend, maar ik kijk er met vol vertrouwen en verlangen naar uit.

Rest mij alleen nog jou een hele goede jaarwisseling en heel gezegend nieuwjaar te wensen!