Waarom vriendschap belangrijk is voor mij

vriendschap, vrienden, leven, heart, mindstyle, mindfullness, thoughts

Vriendschap. Een onderwerp waar ik heel erg graag over wil schrijven maar waar ik weet niet waar ik moet beginnen. 2 begin ik maar waarom vriendschap nu zo belangrijk is. 

Vriendschappen is iets wat ik als introvert niet altijd gemakkelijk vind. Laat mij maar lekker de kat uit de boom kijken en zien wat er komt. Op de basisschool had ik een vriendin met wie ik daarna het contact heb verloren. Op de middelbare school duurde het een jaar voordat ik iemand vond en in de bovenbouw ontstond er ook nog een vriendschap. Deze vriendschap is er nog steeds en probeer ik ondanks dat we verder van elkaar afwonen en ze in andere levensfase zit dan ik het contact te behouden. Nu op het HBO heb ik nu al bijna 2 jaar contact met 2 meiden die ik heb leren kennen via de opleiding. Een van de meiden leerde ik kennen omdat we bij elkaar zaten met een project van jaar 1. Na de zomervakantie kwamen we bij elkaar in de klas en begonnen we met elkaar op te trekken. Daar kwam later nog iemand bij en zo is onze vriendschap ontstaan.

Zoals je misschien merkt ben ik geen meisje met heel veel vriendschappen. Ik heb geen groepen met mensen om mij heen die ik vrienden kan noemen. Maar dat heb ik ook niet nodig. Ik heb genoeg aan de vriendschappen die ik op dit moment heb. Op deze manier kan ik ook mijn aandacht en energie steken in de mensen die me het meest dierbaar zijn inplaats van dat ik alles moet verdelen over een hele grote groep mensen.

Vriendschap ik voor mij de laatste 2 jaren in een compleet ander oogpunt gezet. Op eens was er iemand die ik elke dag zag en na een tijdje ging er geen dag voorbij dat we geen contact hadden via WhatsApp als we elkaar wat langer niet zagen. Ik miste haar als we elkaar niet zagen en geen contact met elkaar hadden. Nu bijna 2 jaar later kent ze me al zo goed dat ze ziet als er wat me mis en blijft ze soms net zo lang doorvragen totdat ik eindelijk toegeef en mijn verhaal doe.

Goed wat was ook al weer mijn punt van deze blog. Voor mij is vriendschap de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Nu ik ouder ben gaat het leggen van contacten ook wel makkelijker geworden en ik ben op dit moment heel erg dankbaar met de paar vriendschappen die ik heb. En ik hoop dat jij ook iemand mag hebben bij wie je verhaal kwijt kan en je jezelf kan zijn!