10 dingen die ik wil doen als mijn scriptie ingeleverd is

Nog maar heel eventjes en dan moet ik mijn scriptie inleveren. En oh wat ben ik daar klaar voor. Terwijl ik ik druk bezig ben met het schrijven poppen er regelmatig dingen in mijn hoofd. Op een gegeven moment heb ik maar een briefje neergelegd zodat ik die gedachtes op kan schrijven. Het gaat vooral om dingen die ik wil doen als ik mijn scriptie heb in geleverd. En het leek me leuk om dat lijstje met je te delen. Dus hierbij 10 dingen die ik wil doen als mijn scriptie is ingeleverd.

1. Ergens lunchen

Ik moet mijn scriptie voor 12 uur ‘s middags op school inleveren. Precies als het tijd is om te lunchen. Dus heb ik bedacht dat als ik dat heb gedaan lekker ergens ga eten. Waarschijnlijk gaat mijn moeder met me mee dus die gaat dan lekker mee. Het is tijd om te ontspannen!

2. Slapen

Deze weken gaat om 6 uur mijn wekker en ik kan me zo voorstellen dat hoe dichter ik bij de deadline kom hoe minder ik ga slapen. Hoog tijd om na 4 februari weer eens lekker lang in mijn bed te liggen. Geen wekker, kijken wanneer ik wakker word en als ik wakker ben nog heerlijk blijven liggen.

3. afspreken met vriendinnen

Mijn sociale leven zit behoorlijk op slot. Aankomend weekend ga ik een nachtje weg met een vriendin omdat dat al heel lang gepland stond en ik dat echt graag wilde maar voor de rest zie ik niemand. Ik spreek ze ook niet echt want ik heb niet echt de tijd om gesprekken te voeren via WhatsApp. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik heb ook echt zin om iedereen weer te zien en even bij te praten.

4. lezen

Lezen komt er nu echt niet van. En hoewel mijn handen jeuken om een boek te pakken doe ik het niet. Niet alleen omdat er weinig tijd voor is, maar ik heb ook niet de ruimte in mijn hoofd om rustig op een boek te concentreren. Ik heb zo’n zin om nu echt eens aan die stapel ongelezen boeken te beginnen en mijn dagen door te brengen op de bank of in mijn bed met een boek.

5. series kijken

Je zult het altijd zien, juist wanneer je er geen tijd voor hebt beginnen je favoriete series weer. En dat is uiteraard zo. Maar ik ga ze lekker opsparen tot na de deadline zodat ik daarna alles op mijn gemak terug kan kijken en er echt van kan genieten.

6. opruimen

Op 1 januari verscheen op Netflix de serie Tidying up with Marie Kondo en omdat ik ziek was heb ik alle afleveringen in dezelfde week nog gezien. En oh wat begonnen mijn handen te jeuken om te beginnen. Ik heb zoveel zin om mijn kleding uit te zoeken, mijn lades en alle andere spullen die ik heb liggen. “Na 4 februari” zeg ik steeds tegen me zelf.

7. schrijven

In december bracht ik een middag door met Mirjam en kletsten we over schrijven, want dat wil ik ontzettend graag. Maar ook dat is er nog niet echt van gekomen. Ik heb genoeg ideeën maar de tijd ontbrak me echt. En daar heb ik straks eindelijk tijd voor. Dus er komen meer blogs aan en ik ga ook gewoon lekker voor mezelf schrijven.

8. blog make-over

Mijn blog was vorig jaar november 3 jaar oud en nog steeds heb ik hetzelfde design. En omdat ik weer meer wil gaan bloggen vind ik het ook wel tijd voor een mooie make-over. Het kleurenschema heb ik al, maar ik moet nog een mooi thema zoeken en uitzoeken hoe ik het het beste kan doen.

9. creatief bezig zijn

Als kerstcadeau kocht ik voor mezelf een mooi verfpalet en een prachtig boek over verven. Maar die liggen nog onaangeroerd bij mijn spullen. Hoogste tijd dat die gebruikt gaan worden.

10. steden bezoeken

Ik heb niet heel lang meer mijn studenten OV en daar moet natuurlijk nog wel gebruik van gemaakt worden. En ik heb nog steeds een lijstje met steden die ik in Nederland wil bezoeken en hopelijk kan ik dat dan gaan doen.

11. Naar de kapper

Dit is een mini maar hoort er toch wel bij. Mijn haar moet nodig geknipt worden maar ik wil daar nu geen tijd voor nemen. Tijd om in februari er wat aan te doen.

Nu ik dit zo heb opgeschreven krijg ik er zo veel zin. De finishlijn is nu echt in zicht (uiteraard weet ik niet of ik mijn scriptie in een keer haal, wellicht moet ik alsnog daarna aan het werk) en ik heb zoveel zin om tijd voor mezelf te nemen en te genieten van mijn vrije tijd.