7 afscheidscadeaus bij een emigratie

Net voordat ik naar Engeland hield ik een afscheidsfeestje. Nu was het ook wel voor mijn diploma maar het was vooral om iedereen nog een keer te zien net voordat ik wegging en afscheid van iedereen te nemen. Ik kreeg de vraag wat ik wilde hebben maar ik wist het vaak niet zo goed. Uiteindelijk hebben veel mensen iets zelf bedacht en ik kreeg een aantal hele toffe cadeaus. Dus ga je zelf binnenkort naar het buitenland of ken je iemand die voor langere tijd naar het buitenland gaat dan zijn dit (naar mijn mening) hele leuke cadeaus om te geven.

Reisgids

Dit was een cadeautje wat ik zelf had bedacht. Het leek me wel tof om een gids te hebben van Engeland. Handig om te gebruiken bij bezoekjes aan nieuwe plekken. En het blijkt inderdaad een hele handige tool te zijn. Tijdens mijn weekend in Bath heb ik hem heel goed gebruikt. Alles is op het internet te vinden maar een reisgids heeft ook wel wat en is in het buitenland soms echt wel heel handig.

kalender met foto’s

Voor mijn afscheidsfeestje had ik een kalender gekocht zodat iedereen zijn verjaardag er op kon zetten. Die kalender bleek niet nodig want van mijn broers en zussen kreeg ik een kalender met allemaal foto’s van onze familie. Dat was echt een hele grote verrassing voor mij maar wel een hele leuke. Het is heel leuk om elke maand weer bekende gezichten op de kalender te zien wat het heel erg persoonlijk maakt.

afscheidscadeaus, afscheid, emigratie

Geld in de valuta waar degene naar toe gaat

Een van de cadeautjes die ik kreeg was geld in Ponden. Super makkelijk want zo had ik direct al wat geld wat ik daar kon gebruiken. Sowieso is geld altijd handig als je weggaat omdat het weinig ruimte in neemt, maar zeker als je naar een land gaat met een andere valuta is het helemaal handig.

afscheidscadeaus, afscheid, emigratie

Brievenpakketje

Een van de dingen die ik misschien wel het lastigst vond aan het verhuizen naar Engeland was het achterlaten van mijn familie en vrienden. Een van de cadeautjes die ik kreeg was dan ook echt perfect. Ik kreeg namelijk een stapeltje enveloppen met op elke envelop een datum. Voor elke maand is er een envelop en het is elke maand weer een feestje om een envelop open te maken. Meestal staat er een leuk verhaaltje in met een leuke opdracht of idee om dat die maand uit te voeren.

City notebook

Moleskine heeft voor een aantal steden een notitieboekje. Het zijn kleine notitieboekjes die een kaart van de stad bevatten maar ook heel veel ruimte om te schrijven over bijvoorbeeld je ervaringen. Ook is er ruimte om bijvoorbeeld adressen in op te schrijven van plekken die je wilt bezoeken. Ik heb er eentje gekregen van Londen en kan echt niet wachten om hem te gebruiken.

spelletjes

Degene die weggaat heeft vast al genoeg spullen die mee moeten maar dit kan er vast nog wel bij. Ik heb het over kleine spelletjes. Kaartspellen van normaal gesproken grote bordspellen of andere kleine spelletjes. Ik kreeg bijvoorbeeld het spelletje Beverbende. Leuk iemand van spelletjes houdt en het is altijd gemakkelijk mee te nemen. Ook leuk om te doen als er mensen zijn die degene gaan bezoeken. Heb je altijd wat te doen.

afscheidscadeaus, afscheid, emigratie

notitieboek voor herinneringen

Een mooi notitieboek is altijd leuk om te krijgen. Ik persoonlijk ben dol op notitieboeken en had er een aantal meegenomen van thuis. Onder andere eentje die ik had gekregen bij mijn afscheid. Een mooi aandenken aan degene die hem heeft gegeven en handig om mooie herinneringen in bij te houden.

Er zijn vast nog veel meer cadeautjes te bedenken die je aan iemand kan geven die weggaat voor langere tijd maar dit waren mijn favorieten. Oh ja, vergeet degene trouwens ook niet als diegene eenmaal weg is. Het is ontzettend leuk om een kaartje te krijgen of bijvoorbeeld een klein pakketje met eten uit Nederland.