Christelijke kerstkinderliedjes van vroeger

Een tijdje geleden schreef ik blog over mijn favoriete christelijke kinderliedjes van vroeger. Dit keer doe ik de kerstversie! Ik geef je een rijtje met kerstkinderliedjes die ik vroeger veel zong en luisterde.

Toen ik een jaar of vier was ging ik op kinderkoor de regenboog. Daar heb ik tot mijn 11e opgezeten. Elke week oefenen met elkaar en af en toe zongen we ergens. Vooral in de kersttijd gebeurde het regelmatig dat we moesten we zingen. Uiteraard werden er toen heel wat kerstliedjes gezongen. Ik vind het best wel lastig om echt te bedenken wat we toen zongen maar ik zocht het internet af en vond er toch nog een aantal.

Zo lang gewacht

Ik geloof dat iedereen dit liedje wel kent. Of zit ik er nu echt helemaal naast? Goed, heb hem even een keer geluisterd en hij zit nu al lekker vast in mijn hoofd. Waarschuwing dus even vooraf.

Wij aanbidden hem

Ook zo’n typisch kerstliedje. Eentje die al op hele jonge leeftijd leerde, want makkelijk om te onthouden.

Een koning is geboren

Dit liedje heb ik ook met menig kerstfeesten gezongen, zowel op school als van de zondagsschool en vast ook nog wel met het kinderkoor.

Meisje uit nazareth

Dit liedje vond ik vroeger altijd heel mooi en nu ik hem weer luister bedenk ik me dat hij nog steeds heel mooi is. Het lijkt wel of kinderliedjes echt nog heel dicht bij de bijbel blijven en dat ik vind ik heel mooi!

Brandende kaarsjes

Dit liedje zongen we volgens mij wel bijna elk jaar op het kinderkerstfeest van de zondagsschool.

Vrolijk kerstfeest

Dit liedje is nog steeds heel populair. Of in elk geval 2 jaar geleden nog toen ik mee hielp met het kinderkerstfeest van de zondagsschool. Ik kan me nog herinneren dat we dit ook in groep 8 zongen met de kerst.

Eeuwenlang geleden – gloria

Dit nummer kan ik uiteraard niet vergeten! Dit lied hebben we zelfs op de middelbare school gezongen met het onderbouw koor. Maar goed het is ook gewoon een mooi lied.

Er waren nog veel meer liedjes en ik heb er ook net heel veel zitten luisteren, dus ik zou zeggen ga Youtube lekker op en ga op zoek. Er was vroeger nog een liedje wat ik altijd heel veel luisterde maar ik weet niet meer hoe die heette en we hadden die op een cassettebandje staan, en wie heeft nou zo’n ding nog. Dus die heb ik helaas niet kunnen vinden.

Wat was jouw favoriete kerstliedje vroeger?