Creativiteit

creativiteit, creativity, creatief, lifewithpictures

Van kleins af aan was ik altijd al in de weer met papier, lijm en een schaar. Dingetjes maken om aan iemand te geven en dat groeide met dat ik ouder werd ook uit tot andere dingen. Ik wil jullie meenemen in mijn weg van creativiteit, hoe ik het zie en wat ik nu doe. Want een ding is zeker, creativiteit heeft van jongs af aan er al ingezeten. 

Ik was er vroeger al mee in de weer. Gekleurd papier, stiften, een lijmstift en allemaal andere spulletjes om nieuwe creaties te maken. De weken voor kerst keek ik altijd mee terwijl het hele gezin bezig was met kaarten maken en met dat ik ouder werd bleef dat ook. Ik ging 3d kaarten maken zodat mijn moeder die kon versturen. Ik had op een gegeven moment ontzettend veel spullen. Dat was echt niet meer te geloven. Totdat ik het zat was en er niks meer mee deed. Toen heb ik alles verdeeld over mijn familieleden en zelf een paar dingen over gehouden. Daarna ging ik over op het maken van sieraden. Toen ik er achter kwam hoe gaaf dat was om te doen ben ik daar ook een heel aantal jaren mee bezig geweest en heb ik ook regelmatig iets voor iemand anders gemaakt. Maar ook die periode ging over. Toen kwam ik in mijn scrapperiode. Ik kreeg van een familielid wat overgebleven scrapspullen en ik ging op onderzoek uit. Met kleine stapjes maakte ik mijn eerste kaarten en al snel daarna maakte ik een kalender. En dit heb ik heel wat jaren volgehouden. Ik ontdekte blogs, Pinterest en heel veel mooie knutselspulletjes. Ook nu ben ik af en toe nog bezig met het maken van een kaartje.

Maar ik ben niet altijd bezig geweest met papier en tastbare dingen. Toen ik het programma Publisher ontdekte op de computer en dat je daar hele leuke dingen mee kon doen ging ik daar mee aan de slage. Ik pakte foto’s van internet en plakte er een tekst in en daar was weer een nieuwe omslagfoto voor op Facebook. En zo ging dat een paar jaar door totdat ik Photoshop kreeg en daar mee aan de slag ging.

Nu op dit moment ben vooral bezig met handlettering, kalligrafie en designen op mijn laptop. Grote passies voor nu. Maar creativiteit gaat voor mij verder dan het maken van mooie dingen op mijn laptop of bezig zijn met een kroontjespen. Het schrijven van verhalen wat ik vroeger deed is een stuk creativiteit, het maken van foto’s is creativiteit. En ook in het creëren van mijn blog zit creativiteit. Alles wat ik tegenwoordig doe gaat om creativiteit. Zelfs mijn studie draait om creativiteit.

Ik ben van mening dat iedereen creativiteit in zich heeft. Iedereen doet bepaalde dingen vanuit bepaalde ideeën wat ik creativiteit noem. Heel veel mensen denken bij creativiteit dat je bezig moet zijn met fel gekleurd papier een schaar en lijmstift. Maar creatief zijn gaat veel verder dan dat. Het hebben van ideeën is ook een stukje creativiteit wat je in je hebt.

Creativiteit is iets geweldigs. Je kunt er zo veel mee en het geeft iets moois aan je karakter. Ik geloof ook dat je creativiteit kunt laten groeien. Ik ben van mening dat als je er mee aan de slag gaat je er beter in wordt. Ik denk dat het goed is als ik daar een andere keer in verder ga. Voor nu wil ik het hier bij laten. Komende tijd ga ik me er meer in verdiepen zodat ik over een paar weken nog een keer een blog ga schrijven en jullie verder mee neem in creativiteit.

Ben jij creatief?