Doelen voor 2016

doelen, 2016, Anna Laura Visser, Life with Anchors, voornemens

Allereerst, hoe was jullie jaarwisseling? Ik wil jullie een heel gezegend nieuwjaar wensen samen met hen die je dierbaar zijn! Goede voornemens, ik geloof er niet echt in. Want hoe vaak vergeet je ze of sneuvelen ze al op 5 januari? Ik noem het liever doelen waar aan ik wil werken. En die doelen zijn opgedeeld in verschillende stadia. Zo heb ik doelen voor het hele jaar, maar ook doelen voor een maand of een week. Want voornemens of doelen hoef je niet alleen te hebben op 1 januari.Vandaag neem ik je mee met mijn grootste doelen voor 2016.

School
Op dit moment zit ik halverwege jaar 2. En ik wil met de zomervakantie het hele jaar hebben afgerond. Zodat ik na de zomervakantie helemaal klaar ben om jaar 3 in te gaan. Zodat ik in alle rust op stage kan gaan maar ook meer tijd heb om te focussen op jaar 3. Het zoeken van een stage is ook een doel voor de komende maanden. Een juiste stage die goed bij mij past en waar ik me echt thuis ga voelen. Iets om mee aan de slag te gaan!

Sportief
Afgelopen jaar was ik eindelijk weer begonnen met hardlopen. Maar na een paar minder fijne ervaringen stopte ik er weer mee. Toen ik daarover sprak met iemand kwamen we er achter dat er ergens een angst ligt voor het hardlopen. De wil is er wel maar er is iets wat me constant tegenhoudt. Een doel voor mij voor de aankomende maanden is omgaan en het verminderen van de angst en het hardlopen weer op te pakken. Want dat is wat ik heel graag wil en ik weet hoe goed ik me er bij voel.

Persoonlijk
Als er iets is wat al mijn hele leven in mij zit is negativiteit. De afgelopen 2 jaar heb ik dat al behoorlijk uit mijn leven weten te krijgen maar als je niet van nature een positief persoon bent dan blijft negativiteit je toch achtervolgen. Het aankomende jaar wil ik daar dan ook meer mee aan de slag. Ik heb een paar weken geleden een boek lezen dat ging over het zoeken naar postiviteit en de schrijfster had het over een lijst van 1000 dingen om dankbaar voor te zijn. En dat is waar ik aan wil beginnen. Dankbaarheid brengt namelijk positiviteit met zich mee en je gaat ook steeds meer de kleine dingen zien.

Creatief
Maandelijks blog ik voor Huis van Belle over heel veel verschillende diy’s. Het afgelopen jaar heb ik ook heel veel oude dingen opgepakt maar ook nieuwe creatieve hobby’s ontdekt. Ik zou heel graag veel meer creatief bezig willen zijn voor mezelf maar het ook bijvoorbeeld eens gaan uitbreiden. Misschien dat ik wel iets kan gaan doen met het handlettering. Ik wil me er verder in ontwikkelen en verschillende technieken gaan leren met verschillende materialen. Ik krijg heel veel de vraag of ik mijn kaarten niet wil verkopen. En misschien is dat wel iets waar ik over moet gaan nadenken en kijken naar de mogelijkheden.

Dat zijn mijn doelen voor dit jaar. Hebben jullie nog goede voornemens of doelen voor dit jaar?