Engeland bucketlist

Omdat ik voor langere tijd in Engeland zit heb ik best wel eens tijd om er een beetje op uit te gaan in het land. En aangezien Engeland super mooi is heb ik een lijstje opgesteld met de plekken die ik graag wil bezoeken. Wellicht geeft mijn lijstje jou inspiratie om er ook op uit te gaan in Engeland. Hierbij mijn Engeland bucketlist.

Bath

Bovenaan mijn lijstje staat (of stond) Bath. Ik heb een tijdje een gezin gevolgd op YouTube en Instagram die in Bath wonen en altijd als ik de video’s zag werd ik meer en meer verliefd op de stad. Ondertussen heb ik deze stad al bezocht en daar ben ik zo blij. Echt een hele mooie stad en absoluut het bezoeken waard.

Londen

Londen kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Toen ik op de HAVO voor werkweek in Engeland was ben ik er een middagje geweest maar toen heb ik lang niet alles gezien. Dus ik moet zeker een keertje richting Londen.

oxford

Sinds ik boeken lees van C.S. Lewis wil ik ontzettend graag naar Oxford. Hij heeft daar gewoond en volgens mij is het ook gewoon een super mooie stad. Het ligt niet zo heel ver van Worcester dus waarschijnlijk kan ik er ook gewoon voor een dagje heen.

Stradford-upon-avon

Stradford is de geboorteplaats van Shakespeare. Nu heb ik persoonlijk helemaal niets met Shakespeare maar het stadje ziet er wel heel erg mooi uit. Het is echt zo’n heel erg typisch engels dorpje. Dit is wel een stadje die je moet bezoeken als het mooier weer is dus hopelijk kan ik hier in de lente een keertje heen.

edinburgh

Officieel ligt het niet in Engeland maar het hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Volgens heel veel mensen is het echt een prachtige stad en na een rondje google ziet het er ook uit als een hele mooie stad. Hij staat in elk geval op mijn lijstje.

Highclere castle

Dit kasteel is de filmlocatie van Downton Abbey en als groot fan van de serie vind ik het eigenlijk wel heel erg leuk om hier heen te gaan. Een gedeelte van het kasteel is open voor bezoekers dus hopelijk kan ik er een keertje heen.

Cornwall

Cornwall is een regio in het zuidelijkste puntje van Engeland en daarmee een de mooiste gebieden. Heel veel rotsen, stranden en mooie plekjes volgens velen Engelsen die hier over heb gesproken. Volgens mij absoluut het bezoeken waard.

Volgens mij zijn er nog veel meer mooie plekjes in Engeland die ik kan bezoeken dus als je nog tips hebt laat het me zeker weten!