Favoriete boeken | Mei

Op het moment zit ik in een wat meer schrijfflow en vooral als het gaat over een van mijn favoriete bezigheden, namelijk lezen. Toen ik van de week een keertje ’s avonds in bed lag bedacht ik een nieuwe rubriek voor mijn blog. Vanaf deze maand deel ik mijn 3 favoriete boeken van de maand. Dus vandaag uiteraard de boeken van mei.

In mei las ik 12(!) boeken. Ik checkte mijn lees doel van deze maand en die heb ik zeker gehaald want ik wilde er 6 lezen. Dus dat zit wel goed. Wellicht dat het twee weken thuiszitten geholpen heeft maar die weken daarvoor had ik ook al heel wat boeken gelezen.

Laat ik beginnen met de boeken die ik deze maand las.

 1. Alya – Hay van den Munckhof
 2. Onder Zijn vleugels – Marianne Grandia
 3. Het meisje uit het verscholen dorp – Irma Joubert
 4. Het huis in Frankrijk – Eva de Wit
 5. Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit
 6. Rachels verzet – Julie Thomas
 7. De jongen, de viool en de meester – Julie Thomas
 8. Voor mij – Jojo Moyes
 9. Het Meesterwerk – Francine Rivers
 10. Hoelang mag ik blijven? – Wendy Geuverink
 11. Ontsnapt – Terri Blackstock
 12. De verloren kinderen – Diney Costeloe

Een heel erg divers lijstje. Er zitten boeken tussen die net verschenen zijn, wat oudere boeken, algemene titels en zelfs een non-fictie titel (Hoelang mag ik blijven?). Er zaten boeken tussen die ik met een paar uurtjes uit had, maar ook boeken waar ik al eerder in was begonnen maar in juni uiteindelijk pas uit las. Maar wat waren nu mijn 3 favorieten?

Het meesterwerk – Francine Rivers

Deze staat met stip op nummer 1. Wat een fantastisch boek was dit zeg. Maar dat heb je ook kunnen lezen in mijn recensie over het boek. Als je in de gelegenheid bent om het boek te lezen, doe dat dan alsjeblieft. Dit ben blij dat ik het boek in mijn kast heb staan, want deze ga ik zeker nog een keer herlezen.

Ontsnapt – Terri Blackstock

Vorig jaar in mei las ik het eerste deel van deze serie, Op de vlucht. Begin van het jaar las ik het vervolg Onvindbaar en al snel daarna pre-orderde ik dit deel. Want ik was er over uit, deze serie moest toch echt in mijn boekenkast komen te staan. Vorige week verscheen het boek en de dag erna lag hij op de mat. En wat was het weer een fantastisch boek. Ik ga er nog niet teveel over zeggen want ik wil nog graag een review over het boek schrijven maar echt, dit boek moest gewoon in mijn favorieten.

Rachels verzet – Julie Thomas

Ik las deze maand behoorlijk wat boeken die met de Tweede Wereldoorlog te maken hadden. Zo ook dit boek. Het is het vervolg op De jongen, de viool en de meester, en ik las het inderdaad niet op de juiste volgorde. Het is een serie over 3 broers en zussen die elk op hun eigen manier door de oorlog komen en er wordt een verbinding gemaakt met het heden. Binnenkort verschijnt er een derde deel in deze serie en deze boeken haalde ik uit de bibliotheek. Het mooie aan dit boek is dat je het verleden leert kennen door het heden en er zit een goede opbouw in het boek met een mooie afloop. Ik kende de auteur nog niet voordat ik deze boek las en ik ben ook echt benieuwd naar het nieuwe boek wat gaat komen.

Uit een lijstje van 12 is het best wel moeilijk om 3 favoriete boeken te kiezen maar het is me gelukt.

Deze maand (juni) denk ik niet dat ik aan de 12 boeken ga komen want het wordt deze maand wat drukker op mijn stage maar ik blijf zeker lekker door lezen. Er staan nog een aantal boeken in mijn kast die gelezen moeten worden, ik ben al bezig in een aantal boeken en er komen ook nog een aantal nieuwe boeken aan (Koud spoor van Dee Henderson, daar kijk ik heel erg naar uit!). Genoeg om te lezen dus deze maand.

Wat was jouw favoriete boek van deze maand?