Geloof | Power-full – Louie Giglio

prekenserie, louiegiglio, powerfull, preek, serie, passioncitychurch, lifewithanchors

Al een aantal jaren bekeek en luisterde ik de preken van Passion City Church in Amerika. De voorganger is Louie Giglio en al heel wat keren heb ik wat aan zijn prediking gehad. Hij preekt vaak aan de hand van een serie en deze zomer deed hij een serie over Handelingen onder de naam Power-full. Ik ben nog niet helemaal klaar met de serie maar ik wil er graag over schrijven omdat ik het graag met jullie wil delen zodat jullie er misschien ook wat aan zullen hebben. 

De titel van de serie is Power-full om de volgende reden. Een christen hoort vol te zijn van kracht en daarmee een leven te hebben vol met kracht. En dat je leeft vanuit de kracht van God. Het doel van de serie is dat we de kracht van God leren kennen en dat we met die kracht vervuld gaan worden. En deze boodschap wordt verteld vanuit Handelingen. Bij de eerste preek waarschuwde Louie gelijk dat een van de uitkomsten niet zou zijn dat we meer zouden weten van Handelingen. Het is de bedoeling dat aan het einde van de serie er meer kracht is in ons leven en dat we daaruit leven.

Handelingen heeft 4 hoofdonderwerpen namelijk:

  • Authority – Jesus is Lord (Gezag)
  • Assignment – Carry the name (Taak)
  • Assistance – Holy Spirit power (Hulp)
  • Assimilation – Family of faith (Gelijkmaking)

Elke preek wordt er hoofdstuk, of meerdere, behandeld en een boodschap vanuit gegeven. Een van de belangrijkste boodschappen die tot nu toe in elke preek voorbij komt is het verspreiden van het evangelie. Het begin van Handelingen gaat daar natuurlijk over dus is dat ook wel een beetje logisch. Er wordt heel erg persoonlijk gesproken en dat ik als christen het evangelie moet uitdragen. Als ik dat doe dan komt er namelijk verandering.

De eerste preek die ik luisterde van de serie was voordat ik Dabar ging doen dus waren deze preken erg toepasbaar en kwamen ze op een mooi moment.

Louie gebruikt bij deze serie een metafoor. Namelijk het metafoor van een pijl en boog.

powerfull, prekenserie, preek, serie, louiegiglio, passioncitychurch, faith, geloof

Het gaat er om dat we tegen God zeggen dat we een brandende pijl willen zijn voor de wereld. De kracht van Jezus zit helemaal in punt. Zijn Naam is de leiding van het verhaal. Zijn Naam gaat dwars door de wereld heen. Wij de mensen hebben het evangelie in onze mond en worden geleid door Jezus. En we zijn in vuur en vlam gezet door de Heilige Geest. De veren zijn de bijbel want die stabiliseren en leiden de kerk en de mensen die het evangelie verkondigen door de Naam van Jezus.

De complete serie gaat dus echt om het uitdragen van het evangelie in de wereld om ons heen. Als we dat doen dan komt er een grote verandering en gaat de kerk op aarde groeien net als in Handelingen. De discipelen krijgen de Heilige Geest en daarmee de kracht om het evangelie te verkondigen en de mensen veranderen radicaal en de kerk explodeert. En het is heel makkelijk om te zeggen dat wij niet de juiste mensen zijn om het evangelie te verkondigen maar God wil juist gewone mensen gebruiken om het evangelie te verspreiden. Hij wil doodnormale mensen de vrijmoedigheid geven.

Het doel in mijn leven moet het uitdragen van het evangelie van Jezus naar de wereld toe zijn. Geleid door de Heilige Geest kunnen er zo veel mooie dingen gebeuren!

Voor mij zijn de preken de afgelopen weken dat ik ze aan het luisteren was echt een eye-opener geworden en het bijzondere ervan is, is dat ik af en toe ook over dezelfde strekking hoor bij mij zondag in de kerk. Een compleet andere kerk maar waar precies over hetzelfde wordt gesproken, voor mij ook een teken dat dit een boodschap is voor mij!

Een aantal van deze preken heb ik via de podcast geluisterd maar ik vind het toch fijner om ze te kijken omdat je dan gezichtsuitdrukkingen ziet en het daardoor nog beter begrijpt. Ik ben dus ook van plan om ze nog een keer te kijken en ook meer actief mee te schrijven zodat ik er nog meer uit kan halen!

Zoek je nog een prekenserie als bemoediging om de wereld in te gaan en een licht te zijn van Jezus dan raad ik je zeker aan om de preken te luisteren. En nee het gaat hier niet alleen maar om dat je naar het buitenland moet, er wordt ook heel veel gesproken over juist de kleine dingen in je omgeving en dat dat net zo belangrijk is!