Gospelliedjes van vroeger

Toen ik een paar weken geleden een liedje van vroeger hoorde kwamen er heel wat herinneringen boven. Ik kreeg het idee om liedjes op te zoeken die nog meer herinneringen naar boven haalde en die ik graag met jullie wilde delen, en dat doe ik dan ook vandaag. Ik heb 6 liedjes opgezocht die al behoorlijk oud zijn (rond 2003) en nog steeds mooi zijn om te luisteren.

Nog even een leuk verhaaltje vooraf. De meeste liedjes hebben een verband met elkaar. Vroeger had ik een walk man (zo’n ding waar je cassettebandjes in stopte) en ik had een bandje met gospelliedjes. De meeste herinneringen die ik aan dit bandje heb is dat hij meeging op vakantie naar onder andere Frankrijk dus als ik deze liedjes luister dan krijg ik heel veel herinneringen van deze vakanties.

Awesome God – Michael W. Smith

Dit blijft een heel mooi liedje. Vroeger toen ik nog niet zo goed engels kon verstaan heb ik heel wat woorden zelf ingevuld maar nu heel veel jaren later weet ik precies wat er staat.

I don’t want to go – Avalon

Dit liedje stond volgens mij ook op het badje waar ik het over had. Dit liedje heb ik pas geleden weer gedownload en hij ging weer heel erg spreken. Nog steeds een mooi liedje dus om naar te luisteren.

You are my all in all – Nichole Nrdeman 

Deze komt van een cd waar de meeste liedjes vanaf komen. Het is de WOW worship CD uit 2003.

My Redeemer lives – Nicole C. Mullen

Dit liedje zul je nog steeds regelmatig horen als je christelijke radio luistert. Het is een liedje wat heel veel impact en daarom ook nog steeds zo actueel.

He is exalted – Twila Paris

Dit liedje is ook vertaald naar het Nederlands voor opwekking maar ik vind de engelse versie heel mooi. Dit liedje was ook te vinden op het bandje.

More love, more power – Michael W. Smith

Michael W. Smith heeft heel veel worshipliedjes geschreven die nu nog steeds heel veel te horen zijn. Ook dit is een van die liedjes.

Dit was een greep uit de oude doos van de gospelliedjes. Welke kende jij al?