Kaarsjesavond 2015

Kaarsjesavond 2015, Kaarjesavond, lampjes, kerst

Vorige week hadden we kaarsjesavond en samen met twee vriendinnen hebben we heerlijk de hele avond gewandeld. Ik heb een aantal foto’s gemaakt en die deel ik vandaag met jullie! 

Kaarsjesavond, Kaarsjesavond 2015, kerstboom, kerst, lichtjes, kaars, kaarsjes

Om 7 uur ging alle straatverlichting uit en ging het licht in de kerstboom aan. Toen was alles verlicht met kaarsjes. In de meeste huizen staan kaarsen en door alle straten staan glazen potjes met waxinelichtjes. Mensen worden heel creatief op zo’n avond. Zoals bij de tweede foto hadden mensen hun hele hek vol gehangen met potjes. Heel erg mooi.

Kaarsjesavond, kaarsjesavond 2015, Nieuwpoort, waxinelichtjes, kaarsjes, kerst

Ik zei toch dat mensen creatief worden? 🙂

Kaarsjesavond, kaarsjesavond 2015, kaarsjes, kerst, Nieuwpoort

Een mooie, creatieve kerstboom aan de muur van een huis. Ik dacht dat het ook een hele leuk manier is om een kerstboom in huis te halen zonder naalden. Overal zijn er mensen die muziek aan het maken zijn of aan het zingen zijn. Deze foto maakte een vriendin van mij terwijl ik net deed of ik heel aandachtig aan het luisteren was. Vond het wel een grappig idee.

Kaarjesavond, kaarsjesavond 2015, kampvuur, vuur, kerst, Nieuwpoort

Door de hele stad staan er vuurkorven om tussendoor lekker warm te worden. Aan het einde van de avond stonk ik behoorlijk naar de rook en ook mijn jas en sjaal hebben er dagen naar geroken maar het maakt het wel heel gezellig. Bij de vuurkorven staan de mannen van de brandweer in hun kleding die ze ook altijd aan hebben met koningsdag als ze kanon gaan schieten. Door de hele stad lopen er ook andere mensen van de commissie in een bepaald soort kleding en dit jaar was het in stijl ten tijde van Charles Dickens.

kaarsjesavond, kaarsjesavond 2015, kerst, kerstboom, lichtjes, kaartjes, kaars, Nieuwpoort

Nog een laatste foto. Ik houd van foto’s waarvan de lichtjes niet helder zijn en die foto’s zijn deze avond heel goed gelukt!

Zijn jullie wel eens naar een kaarjesavond geweest?