Mijn 5 favoriete spelletjes

Als je mij een beetje ken dan weet je dat ik altijd een gruwelijke hekel aan spelletjes had. Maar door de jaren heen heb ik een aantal spelletjes leren spelen en ontdekt dat ik korte, gemakkelijke spelletjes best wel leuk vind. Dus vandaag 5 van mijn favoriete spelletjes.

qwixx

Qwixx was denk ik een van de eerste spelletjes die ik een aantal jaren geleden leerde spelen en waarbij ik ontdekte dat ik het leuk vond om te spelen. Het is een snel spelletje dat je makkelijk tussendoor speelt en sinds ik een aantal verschillende varianten heb is blijft het ook een leuk spelletje. Oh en leuk extraatje. Het is een leuk spelletje om via videobellen te spelen als beide partijen het spelletje hebben.

beverbende

Dit spelletje vind ik vooral heel leuk omdat het mij op het begin vaak lukte om te winnen. Het is deels echt een spelletje waar je tactiek voor nodig hebt, maar eigenlijk is het deels ook echt wel geluk. Maar bij dit spelletje is het ook vooral belangrijk om naar gezichtsuitdrukkingen kijken van je medespelers.

regenwormen

Op het begin moest ik best wel even wennen aan het spelletje maar na een aantal keren spelen vind ik het echt een heel leuk spelletje. Het kan soms best wel eens lang duren en ook heel frustrerend zijn dat alle punten die je hebt verzameld je ook opeens kwijt kan zijn.

keer op keer

Dit spelletje kwam ik deze lente overal tegen en toen hij in juli bij de spelletjesactie van bol.com zat besloot ik het spelletje te bestellen. Sinds ik thuis ben hebben we het spelletje al heel wat keren gespeeld en ik vind het echt een fantastisch spelletje. Je kan het spelletje eindeloos spelen en hoe vaker je het spelletje speelt hoe meer tactiek je leert.

qwirkle

Het is een spelletje waar je flink je aandacht bij moet houden maar ik vind het wel heel leuk. Het is echt fantastisch als je het voor elkaar krijgt om een goede set te maken en uiteindelijk ook meer sets hebt dan je tegenspelers. Ik heb het spelletje nog niet zo heel vaak gespeeld, maar als ik moet kiezen op het moment tussen kaartspelletjes dan ga ik voor Qwirkle!

Ben jij een spelletjes liefhebber?