Mijn gevonden schatten #2

In januari ben ik begonnen met een maandelijkse rubriek over dingen die me bezighouden of juist dingen die ik heb gevonden op het internet en graag met jou wil delen. Deze keer de februari versie.

Een // haken

Een aantal jaren geleden heb ik een keer een deken gehaakt. Doormiddel van een filmpje op YouTube had ik mezelf aangeleerd hoe ik een granny square kon haken. Daarna heb ik nooit meer wat gehaakt maar laatst begon het toch weer te kriebelen. Ik ben met een nieuwe serie begonnen op Netflix en soms voelt het zo doelloos om gewoon te kijken. Als ik namelijk een serie kijk die ik al een keertje gezien heb dan doe ik vaak ook gewoon wat. Vorige week bestelde ik twee kleurtjes haakkatoen en nu ga ik beginnen aan een kussensloop voor mijn zus. Het patroon ziet er wel vrij ingewikkeld uit dus hopelijk gaat me wel lukken maar ik heb er wel zin in.

twee // The oceans between us – Gill Thompson

Afgelopen zaterdag bracht ik een bezoek aan de bibliotheek. Het was alweer even geleden dat ik er echt de tijd voor nam en dat deed ik deze keer wel. Er is heel veel ruimte in deze bibliotheek om te zitten dus ik had mijn jas uitgetrokken en mijn spullen op een stoel gelegd en uiteindelijk heb ik ruim een uur in de bibliotheek rondgestruind. Dit boek pakte ik onder andere van de planken en ik ben direct in de bibliotheek begonnen. Ondertussen ben ik bijna op de helft en het is echt een heel mooi boek. Ik ben blij dat ik hem heb gevonden.

drie // The boy in the striped pyjamas

Sinds de eerste keer dat ik deze film heb gekeken heel wat jaren terug ben ik al onder de indruk. Ik heb hem daarna heel wat keren gezien maar de laatste keer was al weer even geleden. Dus toen ik hem dit weekend tegenkwam op de iplayer van de BBC werd ik heel erg blij. Elke keer kijk ik een klein stukje en deze film blijft indruk op mij maken.

vier // Scherm delen op skype

Volgens mij wist ik wel dat dit kon maar sinds twee weken heb ik het helemaal herontdekt. Samen met een vriendin kijk ik nu op deze manier een serie op Netflix. Super leuk om te doen en handig als je verder van elkaar afwoont maar bijvoorbeeld film wilt kijken.

vijf // the reading life

Dit boek kwam ik in november tegen in Bath bij de boekwinkel. Ik heb hem toen laten liggen maar heb er eigenlijk nog steeds spijt van. Ik heb hem nog steeds niet gekocht maar ik denk dat hij er binnenkort wel komt. Ik weet namelijk dat C.S. Lewis echt mooie quotes heeft over lezen en als grote leesliefhebber moet dit boek er wel komen.

Heb jij The boy in the striped pyjamas wel eens gezien?