Mijn gevonden schatten #3

In een tijd dat de meeste mensen thuis zitten en wellicht een stuk minder te doen hebben dan anders, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om weer eens wat schatten met jullie te delen die ik de laatste weken ben tegengekomen. Het zijn vooral heel veel dingen die juist nu heel erg van pas komen en dus vooral ook dingen zijn die je kunt doen.

een // SCRIBD

Veel abonnementservices bieden nu proefabonnementen aan, sommige voor langere tijd anderen voor het eerst. Op Instagram volg ik een aantal bloggers en een van die bloggers deelde over Scribd. Zij hebben altijd al een 30 dagen proefabonnement maar gaven daar nu extra aandacht aan. Ik had nog nooit van Scribd gehoord maar nadat ik het bekeken was ik wel heel nieuwsgierig. Dus heb ik nu een proefabonnement. Scribd staat vol met ebooks en audioboeken. En het gaat dan niet om oudere boeken, maar juist ook heel veel nieuwe en populaire boeken. Ik ben voor het eerst naar een audioboek aan het luisteren en heb verder nog een aantal boeken opgeslagen die al heel lang op mijn lijstje staan. Alle boeken die op Scribd staan zijn trouwens wel in het engels, dus houd daar wel rekening mee!

twee // SPOTIFY PLAYLIST

Vorige week maakte ik een Spotify playlist met allemaal nummers die mij bemoedigen en hoop geven. Iets wat ik wel nodig heb in deze tijd. Elke dag zet ik hem wel een keertje aan. Meestal zet ik hem op shuffle en dan is het eerste liedje altijd een liedje wat ik juist dan even nodig heb.

drie // Stoep bemoedigingen

Becca van The Happy Ever Crafter begon vorige week met quotes op stoepen te maken. Ze is een vrij bekende letteraar en ze gebruikte haar talenten afgelopen week om mensen in haar buurt op te vrolijken. Ondertussen is ze gestopt met het maken van quotes op de stoep en gaat ze verder op de ramen van haar appartement. Dus als je mensen in je buurt een beetje wilt opvrolijken, schrijf dan eens een toffe quote op je raam of stoep! Wel goed je handen wassen, he als je het buiten hebt gedaan.

vier // GEBEDSMOMENTEN ALL SAINTS

Mijn kerk hier in Worcester (All Saints) heeft elke dag twee gebedsmomenten. ‘s Ochtends om 11 uur en ‘s avonds om 10 uur. De ochtend lukt me niet om te kijken omdat ik dan aan het werk ben, maar het gebedsmoment in de avond kijk ik wel. Een fijn moment om de dag af te sluiten en het is me ook al een aantal keren gebeurt dat ik er mee in slaap gevallen ben. Een fijnere manier is er niet om in slaap te vallen.

vijf // Dankbaarheid template 

Van de week maakte ik een template voor Instagram Stories om punten van dankbaarheid te delen. Iets wat we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Ik merk dat ik soms best overweldigd kan worden door angst en negativiteit en elke dag even stil staan bij de fijne dingen van de dag helpt me om iets beter te voelen. Je kunt de template op mijn Instagram account vinden maar je kan hem ook hier (klik) downloaden!

Wat doe jij op het moment om jezelf te vermaken?