Muziek | The peace project – Hillsong Worship

Kerst is een tijd van muziek, voor mij in elk geval wel. Dus ging ik op zoek naar kerstmuziek die ik dit jaar zou gaan luisteren. Ik had nog een playlist van vorig jaar maar ik wilde weer eens wat nieuws. In mijn zoektocht naar nieuwe muziek vond ik het nieuwe kerstalbum van Hillsong Worship. Mensen die mij kennen weten dat ik heel graag naar Hillsong Worship luister dus ik was blij met deze ontdekking. Nu een paar weken later is dit, met enige uitzonderingen daar gelaten, de enige kerstmuziek die ik luister op het moment. Ik deel een paar favorieten van het album met je!

Hark

Sinds dit jaar heb ik een nieuwe favoriet bij mijn kerstliedjes. Het prachtige Hart the herald angels sing en dan gezongen door een van de vele jongenskoren uit Engeland. In de vorm van een samenzang met daarbij dan een prachtige tegenstem. Daar krijg ik echt kippenvel van. De variant van Hillsong is een heel goede alternatief. Het wordt gezongen door een vrouw en er zitten wat variaties in het lied dan het officiële lied. Alles bij elkaar zorgt er voor dat het een van mijn favorieten is en dat ik hem graag meezing.

Seasons

Hoewel je in eerste instantie niet zou zeggen dat dit kerstliedje is, ontdek hoe meer je naar dit liedje luistert het heel goed bij kerst past. Het gaat over de winter in de natuur maar ook de winter die er in je leven kan zijn. Het beschrijft dat we wel eens moeten wachten op een nieuw seizoen maar dat God beloofd dat er een nieuw seizoen gaat komen. Het mooiste zinnetje uit dit liedje vind ik “You could have saved us in a second instead You sent a child”. God had Zijn Zoon helemaal niet hoeven sturen, Hij hoefde alleen maar te spreken en het zou goed zijn, maar Hij had een Zoon beloofd en daar moest men op wachten.

Prince of Heaven

Dit lied beschrijft het kerstverhaal als het ware en de belofte die daarin ligt. De regel over de kracht die in een kind ligt sprak me heel erg aan en verwonderde me ook. Want Jezus maar een baby maar er lag al zoveel op Zijn schouders. Op momenten dat ik echt met veel aandacht dit liedje luister kan ik soms wel huilen van verwondering en dankbaarheid.

When I think upon christmas

De diepte van dit liedje ontdekte ik pas afgelopen weekend. Toen ben ik de tekst eens goed gaan lezen en sinds dien staat dit liedje in mijn favorieten lijstje van dit album. Dit liedje liet me afvragen waar ik aan denk bij kerst maar ook stil staan bij die diepe betekenis van kerst. Want ik vergeet zo snel waar het echt om draait met kerst. Dit liedje liet me daar echt weer even bij stil staan.

O holy night

O holy night is mijn all time favorite kerstliedje. Hillsong kreeg dus direct extra bonuspunten toen ik zag dat ze dit liedje hadden opgenomen op hun album. Hij is in wat modernere versie uitgebracht maar het blijft een heel mooi liedje die ik, als het kan, heel hard mee zing. Zo mooi!

Er staan nog veel meer mooie nummers op het album, maar dit zijn mijn favorieten. Andere mooie nummers zijn O come all ye faithful en Arrival.

Ken jij dit album al?