24 dingen waar ik dankbaar voor ben uit het afgelopen jaar

Het is vandaag feest, want ik ben vandaag 24 jaar geworden. Voor het eerst vier ik mijn verjaardag niet thuis in Nederland wat best een beetje gek is. Omdat vandaag zo bijzonder is deel ik 24 dingen van het afgelopen jaar waar ik dankbaar voor ben.

 1. Mijn studie afronden – Deze staat absoluut bovenaan. Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar nog steeds dat ik eindelijk het HBO kon afronden. Alle eer aan God!
 2. Stap durven te zetten om naar Engeland te gaan – Ik vond het super eng en spannend om weg te gaan uit Nederland. Maar ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik de stap heb durven zetten en dat ik hier nu woon.
 3. Een au pair gezin vinden – Het gezin waar ik verblijf en voor werk passen zo ontzettend goed bij mij en ik ben hier zo op mijn plek.
 4. Dabar – Hoewel het ontzettend vermoeiend en emotioneel was heb ik ontzettend genoten van mijn 5e periode Dabar afgelopen jaar.
 5. Bijbel – In januari ben ik begonnen met een leesplan voor de bijbel in 1 jaar. Ik vind het super interessant om weer meer te leren en geniet er echt van.
 6. Gezondheid – Na mijn afstuderen is mijn gezondheid eindelijk een beetje stabiel geworden. Natuurlijk heb ik nog wel eens weken dat ik wat meer pijn heb, maar het gaat overall een stuk beter.
 7. Familie – Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn familie. Voor hun steun rondom mijn afstuderen en toen ik naar Engeland vertrok. En super gaaf, vanochtend (voor jullie gisteren) stonden mijn moeder en zusje opeens voor de deur als verrassing voor mijn verjaardag. Hoe gaaf is dat!
 8. Nieuwe vriendschappen – Het heeft best wel even geduurd maar langzaamaan begin ik hier nieuwe vriendschappen op te bouwen. Zo bijzonder om dat te merken.
 9. Bestaande vriendschappen – Ik ben heel dankbaar voor de vriendschappen die er al waren. Stuk voor stuk hebben ze een bijzonder verhaal en ik ben heel dankbaar voor hun steun en liefde.
 10. Nieuw nichtje – begin december kreeg ik een nichtje. Hoewel ik er niet bij was, was het zo ontzettend bijzonder om weer mee te maken.
 11. Creativiteit – Nog steeds vind ik het heerlijk om al mijn creatieve hobby’s te beoefenen. Laatst heb ik weer een van mijn oudere hobby’s, haken, opgepakt en dat is zo fijn om te doen.
 12. Vliegtuig – Beetje random misschien maar ik ben heel blij dat er vliegtuigen bestaan. Zo kon ik 2 weken geleden een weekje naar Nederland en konden mijn moeder en zusje nu dus mijn kant opkomen.
 13. Zwemmen – Begin februari ben ik begonnen met zwemmen. Tenminste, ik heb een abonnement bij de sportschool en in de sportschool zit een zwembad. Nu probeer ik minimaal 1x in de week te gaan zwemmen. Heel fijn om te doen.
 14. Kerk– Toen ik naar Engeland vertrok kwam ik ook in een nieuwe kerk terecht. Een hele fijne kerk waar ik me heel erg thuis voel! Ook ben ik ontzettend dankbaar met mijn kerk in Nederland. Ik krijg regelmatig kaartjes van mensen uit de gemeente en ik ben blij dat ik elke zondag gewoon nog een dienst kan luisteren.
 15. Telefoongesprekken – Met mijn verhuizing naar Engeland heb ik gemerkt hoe waardevol telefoongesprekken zijn. Op zondag naar Nederland en ook tussendoor naar vriendinnen.
 16. Foto’s – Net als telefoongesprekken iets wat ik nooit had gedacht waar ik dankbaar voor zou zijn. Een van mijn muren hangt helemaal vol met foto’s van familie en vrienden.
 17. Boeken – Deze had misschien wel wat meer boven aan staan maar goed. Ik zou niet zo goed weten wat ik zou moeten doen als ik van lezen zou houden.
 18. Muziek – Net als boeken iets wat ik niet zou willen missen in mijn leven.
 19. Natuur – Ik hou ontzettend van de natuur en dat mis ik best wel hier in Engeland. We zitten niet zo heel dicht bij veel natuur dus dat mis ik best wel.
 20. Band met de kinderen – Het krijgen van een band ging ontzettend snel en ik ben heel dankbaar hoe goed het gaat. Heel fijn om te merken hoeveel liefde ze voor mij hebben maar ook hoeveel liefde ik voel voor hen.
 21. Bijbelcursus – In januari ben ik hier begonnen met een maandelijkse bijbelcursus. Echt een hele verrijking in mijn leven en elke keer kom ik met zoveel nieuwe informatie terug.
 22. Fotografie – Ik ben op het moment er niet zo heel veel mee bezig maar ik hou er nog steeds heel veel van.
 23. Schrijven – Sinds ik meer aan het bloggen ben heb ik mijn liefde voor schrijven weer helemaal ontdekt en schrijf weer heel graag.
 24. Jou mijn lezer – Ja, jou! Ik ben zo blij met jou. Dat je mijn blog leest, een reactie achterlaat. Heel erg bedankt!

En dat waren mijn 24 dingen waar ik dankbaar voor ben uit het afgelopen jaar. Ik ben ontzettend benieuwd naar wat het nieuw jaar mij gaat brengen, maar dat laten we over aan God.