Life with pictures | 5 dagen in Nederland

Eind december kocht ik een ticket om in februari voor 5 dagen terug naar Nederland te gaan. Hoewel ik toen ik wegging niet van plan was om tussendoor naar Nederland te gaan was ik er eind december zeker van dat het wel zou lukken en met een prijs die gunstig was boekte ik een ticket. Afgelopen week was het zo ver en ik heb een aantal foto’s gemaakt. Aan de hand van die foto’s vertel ik je meer over deze week! 

life with pictures, nederland, au pair, lifewithanchors

maandag 17 februari

Zondag was ik niet zo fit wakker geworden en door de dag heen was ik me steeds wat zieker gaan worden. Toen ik maandagochtend wakker werd voelde ik me echt beroerd. Toch ging ik mijn bed uit want ik moest nog wat dingen doen -onder andere inpakken- en halverwege de middag moest ik weg. Ik voelde me echt heel ziek en dat was aan alles te merken. Maar gelukkig met heel veel medicijnen ging het reizen vrij goed. Met de trein ging ik naar het vliegveld en daar moest ik nog 1,5 uur wachten voordat ik het vliegtuig in ging. Ik bracht me tijd door met eten, wat lezen en gewoon lekker zitten. Om half 7 zat ik in het vliegtuig en om 10 voor 7 gingen we de lucht in. 40 minuten later landde we al op Nederlandse bodem en weer een half uurtje later zag ik mijn ouders weer na ruim 4 maanden. Eenmaal thuis zag ik mijn zussen en was het tijd om naar bed te gaan. Daar was ik echt aan toe!

life with pictures, nederland, au pair, lifewithanchors

dinsdag 18 februari

Om 9 uur zat ik bij de kapper voor een nodige knipbeurt en dat was erg fijn. Eenmaal thuis stapte ik samen met mijn moeder en een van mijn zusjes in de auto om op bezoek te gaan bij mijn oma. Heel lang heb ik het geheim weten te houden dat ik zou komen maar uiteindelijk had ik het haar die zondag toch verteld. Dus ze wist dat ik kwam en had daarom speciaal taart gehaald. Verder was de dinsdag vooral een dag dat nog weinig gepland stond en ook zo bleef. Ik was nog steeds wat ziek en de andere dagen zouden behoorlijk gevuld worden dus ik was blij met nog een vrij rustige dag. Aan het einde van de middag ging ik nog even naar mijn oom waar ik altijd heb gewerkt en waardoor ik een hele bijzonder band heb. Was leuk om hem even te verrassen met een bezoekje.

life with pictures, nederland, au pair, lifewithanchors

Woensdag 19 februari

Deze dag kwam Mirjam op bezoek bij mij. Het was de bedoeling dat ze ergens tot 2 uur zou blijven maar ze bleef uiteindelijk bijna de hele dag. Super gezellig. We hebben heerlijk bijgekletst en gepraat over onze blogs. En over onze plannen voor maart want eind maart hoopt ze mijn kant op te komen voor een lang weekend! Halverwege de middag had ik nog een afspraak met mijn dominee wat erg fijn was. Even op de hoogte stellen hoe het met mij gaat hier maar ook over dingen waar ik tegen aan loop. En deze dag was heel erg speciaal want aan het einde van de middag ging ik naar mijn nichtjes! Begin december heb ik een nieuw nichtje gekregen maar die had ik natuurlijk nog niet gezien. Het was echt heel fijn om haar te zien en te knuffelen maar natuurlijk ook met haar grote zus.

life with pictures, nederland, au pair, lifewithanchors

donderdag 20 februari

Deze ochtend ging ik samen met mijn moeder naar mijn oom (degene die ik dinsdag ook had gezien) om daar schoon te maken. Mijn moeder heeft het van mij overgenomen en omdat ik er nu toch was vond ik het wel leuk om mee te gaan en haar te helpen. Die middag ging ik samen met mijn moeder boodschappen doen. ‘s Avonds kwam Liesbeth langs om bij te kletsen en om elkaar te zien natuurlijk.

life with pictures, nederland, au pair, lifewithanchors

vrijdag 21 februari

Mijn moeder is jarig. Dat was ook wel een van de redenen dat ik het leuk vond om deze week naar Nederland te gaan. Ik had een cadeautje meegenomen uit Engeland. In de ochtend bakte ik een taart en de middag stond vooral in het teken van een beetje rust. De hele week was best wel druk en vol geweest en ik was ook in Nederland voor vakantie. ‘s Avonds vierde mijn moeder haar verjaardag en omdat niemand van de familie wist dat ik in Nederland was was dat een leuke verrassing. Even iedereen weer zien en uiteraard bijpraten.

life with pictures, nederland, au pair, lifewithanchors

zaterdag 22 februari

De laatste dag alweer. In de ochtend ontbijten we met elkaar en daarna ga ik nog even terug naar bed. Ik voel me niet zo heel erg lekker maar na een half uurtje slapen lijk ik weer wat opgeknapt te zijn. De tijd gaat in de ochtend super snel en voordat ik het weet is het alweer tijd om naar Schiphol te gaan. Net voor 12 uur rijden we weg. Ik ga nog even langs bij mijn vader die aan het werk is en daarna rijden we door naar Schiphol. Omdat ik toch alleen maar handbagage heb en ik het niet moeilijker wil maken dan het is gaat er niemand mee naar binnen maar nemen we buiten al afscheid. Daarna snel door de douane en kunnen we al snel boarden. Na een vrij rustige vlucht kom ik aan op Birmingham. Daar blijkt dat een van de treinen vertraging heeft waardoor ik die kan halen en uiteindelijk een uur eerder dan gepland alweer thuis ben.

En dat was afgelopen week in een notendop. Het was heerlijk om weer even thuis op de bank te zitten en iedereen weer even te zien. Maar het was ook intens omdat de week zo ontzettend vol zat dat ik eigenlijk bijna niet aan rusten toe kwam. Het afscheid nemen ging op zich okee maar ik merkte wel dat ik het zaterdagavond en zondag overdag best wel lastig vond. Ik hoop snel trouwens meer te schrijven over heimwee en mijn ervaringen. Voor nu heb ik weer een aantal hele mooie herinneringen en kijk ik met heel veel dankbaarheid terug op de week.