Afgestudeerd, en nu?!

Ja je leest het goed! Sinds afgelopen maandag ben ik officieel afgestudeerd! Wat een last viel er van mijn schouders toen ik de verlossende woorden uit de mond van mijn begeleider hoorde. En vandaag vond ik een mooi moment om jullie te vertellen over mijn plannen voor de komende tijd.

Wanneer je bezig bent met afstuderen en dat aan mensen verteld komt altijd de vervolgvraag: “en wat ga je daarna doen?”. Lange tijd vertelde ik dat ik het nog niet wist. En eerlijk is eerlijk, ik wist het ook niet echt. Ik had wel wat idee├źn wat ik zou willen maar ik wist niet hoe haalbaar het zou zijn.

Ergens in mijn hoofd wist ik al heel lang dat ik niet direct wilde gaan werken in het vakgebied waar ik voor heb gestudeerd. Ik heb zo lang op school gezeten (bijna 10 jaar) en ik zag het nog niet echt zitten om direct verder te gaan met een kantoorbaan. Ik heb tijd en ruimte nodig om die jaren af te sluiten en me voor te bereiden op een nieuwe fase in mijn leven. En dus ga ik vanaf oktober iets doen wat ik al heel lang wil doen. *tromgeroffel*

Ik ga naar Engeland voor een jaar om daar als au pair te werken!

Ahh zo leuk om dat te zeggen! Al heel wat jaren wil ik dit ontzettend graag doen en nu was het perfecte moment. Al heel lang wist ik het bureau al waar ik me zou inschrijven en dat ik naar Engeland zou gaan. Nu ik mijn diploma heb, nog geen werk en ook geen relatie wist ik dat ik het nu moest doen. Nadat ik wist dat ik mijn scriptie had gehaald heb ik me ingeschreven en met een paar weken had ik het gezin waar ik heen ga. Het is ontzettend snel gegaan, maar in alles zien zowel ik als het gezin waar ik ga wonen Gods hand en is het echt perfect.

Ik hoop het eerste weekend van oktober te vertrekken en heb ontzettend veel zin om te gaan. De komende maand gaat voor mij naast mijn werk als hulp in de huishouding bestaan uit het voorbereiden op het grote avontuur. Afscheid nemen van belangrijke mensen in mijn leven, spullen uitzoeken en opruimen, alles bij elkaar zoeken en natuurlijk inpakken.

Op mijn blog hoop ik jullie mee te nemen in mijn avontuur als au pair en mijn leven in Engeland maar natuurlijk blijf ik ook gewoon lekker schrijven over boeken en andere onderwerpen waar ik enthousiast van wordt.

Zouden jullie het leuk vinden als ik jullie mee neem in mijn voorbereidingen? En hebben jullie wel eens zoiets gedaan? Zo ja, geef me alle tips die je hebt!