Dingen die anders zijn als je alleen thuis bent.

alleen, veranderingen, thuis, gezin, lifewithanchors

De afgelopen 2,5 week was ik “alleen” thuis. Niet helemaal alleen want mijn broer was er ook maar toch was het natuurlijk heel anders dan dat het hele gezin thuis is. En dat heb ik gemerkt. Ik heb de afgelopen tijd wat dingen opgemerkt die anders waren. Lees mee.

  1. Ik ben in het donker al nooit zo’n held en dat was de eerste paar dagen nog erger. Als het hele huis donker was en ik in mijn bed lag dan was ik best wel gespitst op elk geluidje dat ik hoorde. Maar dat was na een paar dagen gelukkig weer over.
  2. Je hebt opeens heel veel verantwoordelijkheid. Zorgen dat alle deuren op slot zitten ‘s nachts en als je weg gaat. Kijken of er nog ramen open staan.
  3. Op een gegeven moment voelde ik me een echte huisvrouw. De wc schoonmaken, strijken, stofzuigen, dweilen etc.
  4. Ik maakte opeens bijna elke avond een foto van mijn eten. Dat doe ik echt nooit en nu we met zijn tweeën aan tafel zaten ging het opeens een stuk makkelijker.
  5. Ik ging een stuk later slapen dan normaal. Misschien dat het ook te maken had dat ik vakantie had maar het regelmatig later geworden dan normaal.
  6. Ontbijten deed ik regelmatig gewoon op de bank. Gewoon even makkelijk mijn brood klaarmaken en dan op de bank in plaats van de hele tafel dekken en dan aan tafel eten.
  7. In plaats van er een grote troep van te maken ruimden we constant alles gewoon netjes op. Er zijn heel veel mensen die alles gewoon laten liggen als ze alleen thuis zijn maar wij hielden het constant netjes. Scheelde trouwens ook aan het einde weer toen ze thuis kwamen.
  8. Zelf kiezen wat je eet is erg leuk om te doen maar niet altijd even makkelijk. Op eens vergeet je wat voor soort groenten er eigenlijk allemaal zijn.
  9. Het was een mooi moment om nieuwe dingen uit te proberen met eten. Zoals de zoete aardappelfrietjes die we aten.
  10. Omdat ik nu helemaal alleen op mijn kamer sliep was ik iets makkelijker. Normaal gesproken probeer ik mijn bureau heel netjes te houden maar nu kreeg ik dat gewoon niet voor elkaar en ruimde ik hem maar een keer in de week op.

Dat was mijn lijstje. Eigenlijk helemaal niet zo indrukwekkend. Zelf vind ik het vaak niet makkelijk als iemand die heel dichtbij me staat voor een langere tijd weg gaat en ook nu was het niet makkelijk om afscheid te nemen. Maar als ik ze dan eenmaal een poosje niet ziet dan gaat het wel weer beter. Maar toch ben ik erg blij dat iedereen weer terug is.

Wat doe jij anders als je alleen thuis bent?