Goede gewoontes die ik heb overgehouden aan mijn tijd in Engeland

Volgende week ben ik alweer 4 maanden terug uit Engeland. Tijdens mijn verblijf in Engeland heb ik een aantal goede gewoontes ontwikkeld die ook hier in Nederland zijn gebleven. Zo blijkt maar weer dat ergens anders wonen echt goed voor je kan zijn. Ik vertel je vandaag de 4 goede gewoontes die ik heb overgehouden uit mijn tijd in Engeland.

geen kleding kopen/bestellen

Toen ik naar Engeland ging heb ik heel bewust mijn kleding gekozen. Ik had best veel bij me maar vooral kleding die ik heel graag droeg. Later bleek dat ik vooral kleding voor de winter had meegenomen en is er in het voorjaar nog een doos met zomerkleding gekomen maar ik had in principe genoeg kleding bij me. Ik heb uiteindelijk in Engeland dan ook bijna geen kleding gekocht. Kleding bestellen vond ik in Engeland niet zo fijn en dat resulteerde dat mijn kledingkast nagenoeg hetzelfde bleef. Eenmaal in Nederland heb ik nog steeds niet de behoefte gehad om kleding te bestellen en te kopen en staat de teller op gekochte kledingstukken op 3. Ik heb wel wat stoffen gekocht om kleding te naaien maar dat vind ik toch een beetje anders. Ik ben hartstikke tevreden met wat ik heb en ik merk dat ik toch liever naar een fysieke winkel ga om kleding te kopen en aangezien dat nu net niet zo makkelijk gaat..

kamer opruimen voordat ik ga slapen

Vroeger was ik echt de grootste sloddervos die er maar kon zijn tot ergernis van mijn familie. Door de jaren is het steeds beter geworden en het afgelopen jaar helemaal. Voor het eerst in mijn leven had ik een eigen slaapkamer en ik merkte dat ik het heerlijk vond om een opgeruimde kamer te hebben. Dus leerde ik mijzelf aan om voordat ik naar bed ging alles weer op zijn plek te leggen en ging ik dus elke avond met een opgeruimde kamer slapen. Sinds ik thuis ben ben ik daar gewoon verder meegegaan. Voordat ik ga slapen zorg ik dat mijn bureau weer helemaal netjes is en dat al mijn spulletjes weer netjes op hun plek liggen.

wandelen

In Engeland had ik niet echt een fiets tot mijn beschikking. Ik kon eventueel die van mijn hostmum lenen maar ik vond fietsen in Engeland niet zo heel erg fijn (ik mistte het trouwens wel echt enorm!). Dat ik dus geen fiets had zorgde er voor dat ik overal naar toe wandelde. Wilde ik even naar de stad, supermarkt of bibliotheek dan wandelde ik daar naar toe. Ook het halen en brengen van de kinderen naar school deed ik lopend. Zo wandelde ik vaak gerust ruim een uur op een dag. In Nederland begon ik dit best te missen en besloot weer meer te gaan wandelen. Nu wandel ik bijna elke dag in elk geval een half uurtje en als ik even naar de supermarkt moet of bijvoorbeeld naar (fysio)therapie dan doe ik dat lopend.

toast als ontbijt

Of dit echt onder een goede gewoonte valt weet ik niet, maar ik vind het vooral een hele fijne gewoonte. Ik at in Engeland heel veel toast als ontbijt en eenmaal in Nederland mistte ik dat al snel. Dus ben ik daar al weer heel snel begonnen. Dus nu ontbijt ik eigenlijk alleen maar met toast. Ik vind het een stuk lekkerder om op die manier brood te eten en ben blij met deze gewoonte.

Welke gewoonte vond jij het verrassend?