Kerst 2015

kerst, kerst 2015, christmas, christmas 2015, Anna Laura Visser, Life with Anchors, kaarslicht

What is Christmas?
If there never was a Savior wrapped in a manger.
What is Christmas?
If the angels never sang ‘Glory to the new born king?’
What is Christmas without Christ?

Ik heb al een aantal jaren een blog geschreven over kerst. Net zat ik mijn blog van vorig jaar door te lezen en toen kwam ik het liedje tegen wat ik vorig jaar schijnbaar heel veel heb geluisterd. Toen ik hem eenmaal weer had geluisterd kwam de hele tekst weer boven en wist ik weer waarom ik hem zo mooi vond. De tekst die hierboven staat komt ook uit het liedje.

Vooral de laatste zin pakte me heel erg. Wat is kerst zonder Christus? Kerst zonder Christus is een lege kerst. Voor mij lijkt het dan juist echt kerstmis te zijn. Hoe kun je kerst vieren zonder het verhaal van kerst. Zonder het verhaal hoe Jezus zich letterlijk klein maakte en zich vormde in de buik van Maria. Hoe kan het kerst zijn zonder het Ere zij God?

kerst, christmas, kerst 2015, nativity story, Life with Anchors, Anna Laura Visser Afgelopen zondag stonden we bij de Jeugdvereniging stil hoe je het kerstverhaal uit zou kunnen leggen aan iemand die er nog nooit van heeft gehoord. Of hoe je het verhaal op een eenvoudige manier uit kunt leggen aan iemand die niet geloofd en waarbij kerst gaat om de cadeautjes en het lekkere eten. Begrijp me niet verkeerd, ik eet ook vandaag ook lekker want kerst mogen we vieren. Maar het gaat om de gedachte achter het vieren van kerst. En eerlijk, ik denk er ook niet de hele tijd over na. Gisterenmiddag was ik last minute nog een rok aan het naaien met mijn moeder voor morgen. Ik wil er mooi uit zien maar ik dacht er op dat moment niet aan waarom we echt kerst vieren. Dat kwam allemaal pas ‘s avonds toen ik aan het schrijven was voor deze blog en er bij stil stond toen ik het kerstverhaal las in mijn bijbel.

Vandaag vier ik kerst. Samen met het gezin waar in ik opgroei. Ik vier kerst aan de buitenkant. Maar ik hoop het ook te vieren in mijn hart. Stil staan bij de reden waarom het kerst is. Jezus die zich klein maakte voor mij. Om straks met goede vrijdag te lijden voor mij. Hij kwam voor mij, om mij vrede te geven, om mij uit mijn lijden te verlossen!.

Ik wens jou een hele fijne kerst en ik hoop dat je de ware betekenis achter kerst dit jaar niet zult vergeten!

Liefs, Anna Laura

Kerst, kerst 2015, christmas, She reads truth, quote, Anna Laura Visser, Life with Anchors