Life update | laatste werkdag, voorbereidingen voor Bratislava

Met uitzondering van mijn terugblik op 2021 is het alweer een tijd geleden dat ik jullie iets heb verteld over mijn persoonlijke leven. De laatste maanden is er genoeg gebeurd en er staat ook veel te gebeuren de komende tijd dus ik vond het tijd om jullie weer even bij te praten!

Financiële ondersteuning

In mijn life update van vorig jaar vertelde ik over mijn plannen voor Slowakije. Wat ik daar ook bij vertelde was dat om weg te gaan, ik op zoek moest gaan naar financiële ondersteuning. Na een trainingsweek waar ik alles te weten kwam over die zoektocht ben ik daar mee begonnen. Ik vond het maar lastig. Oude twijfels en onzekerheden kwamen regelmatig naar boven en het was echt pittig. Toch bracht God de juiste mensen op mijn pad en bleef er elke maand wat bij komen.

Begin januari had ik best wel wat afspraken en telefoongesprekken gehad en leek het allemaal heel snel te gaan. Heel voorzichtig werden er concrete plannen gemaakt, maar helemaal zeker wisten we het op dat moment niet. Tot een week later. Alles was berekend bij TWR en er was 100%. Het was voor mij gewoon een werkdag, maar je kan je voorstellen dat ik die dag niet heel veel heb kunnen doen. Ik werd meerdere keren gebeld, ik belde zelf met wat mensen en ik was vooral verbaasd.

In november had ik samen met mijn coach een plan opgesteld om de 100% te halen en dat doel stond voor maart. God bleek een ander plan te hebben en zo was alles in eens in januari al rond. Het heeft een paar dagen gekost voordat ik het eindelijk kon geloven.

Werk

Nu alles rond was konden de praktische voorbereidingen echt beginnen. Ik moest uiteraard overleggen op mijn werk wanneer ik kon vertrekken en daar wilde ze heel graag nog een vervanger hebben voor mijn positie. Die zoektocht begon en halverwege februari was er een vervanger. Aan mij de taak om haar in te werken. Heel gek was dat. Je bent taken aan het overdragen, maar zelf ook nog heel veel proberen af te ronden. 30 maart had ik uiteindelijk mijn laatste werkdag. Of nou ja, werkdag. Ik rondde wat taken af, maakte mijn computer leeg en droeg alles over aan mijn opvolger. Om half 6 die middag sloot ik voor de laatste keer mijn computer af bij Antilope Outdoor. Mijn tijd daar zat erop. Omdat er nog een collega afscheid nam was er een afscheidsborrel georganiseerd. Dat was ontzettend gezellig en ook heel fijn want zo kon ik nog wat bewuster afscheid nemen.

voorbereidingen

Terwijl ik druk was met mijn werk gingen de praktische voorbereidingen gewoon door. In januari had ik het voorrecht gehad om voor een kennismakingsbezoek naar Bratislava samen met Mirjam. We hadden de mogelijkheid om de stad te bekijken en ik leerde een aantal collega’s kennen en ook mijn nieuwe werkplek. Met dat in mijn hoofd waren de voorbereidingen iets gemakkelijker.

In maart vierde ik voor de laatste keer (zoals het er nu naar uitziet) mijn verjaardag hier thuis en de week erop werd ik gevloerd door covid. Niet heel fijn, maar gelukkig was ik niet heel ziek en voelde ik me twee weken later weer helemaal goed.

Na mijn laatste werkdag kon voor mijn gevoel de voorbereidingen pas echt goed beginnen. Ik had nog wat dingen gepland met vriendinnen maar ook praktische voorbereidingen moesten gedaan gaan worden. Spullen uitzoeken, spullen verkopen en de zoektocht naar een huis. Bij dat laatste kreeg ik gelukkig hulp bij en was het heel snel allemaal rond. De sleutels liggen al klaar in Bratislava en ik kan gelijk in mijn appartement.

Je vraagt je waarschijnlijk af wanneer ik nu eigenlijk ga vertrekken als ik al zo druk bezig ben met de voorbereidingen. En die vertrekdatum is al heel dichtbij, namelijk aankomende maandag 25 april. Ja inderdaad, aankomende maandag. Tussen alle bedrijven door schrijf ik deze blog want ik wilde jullie graag nog op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen in mijn leven.

Vertrek

Met het vertrek zo dichtbij ben ik nu echt aan de laatste loodjes begonnen. Er zijn al behoorlijk wat dozen ingepakt, maar nog lang niet alles is klaar. Maar elke dag een stukje en vooral ook rustig blijven en dan gaat het helemaal goed komen. Ik ben dankbaar dat er woonruimte voor mij is waar ik direct in kan trekken en dat zover ik weet alles is geregeld. Iets waar ik ook heel dankbaar voor ben is het feit dat mijn ouders voor ongeveer 10 dagen met mij meegaan. Zij zien dus aar ik woon, werk en leef en dat is heel fijn. Ik heb ook gelijk hulp met het in orde maken van mijn huisje en zo kan ik rustig wennen aan mijn nieuwe omgeving.

De komende tijd wordt dus wel spannend. Ik ben tot nu toe nog heel rustig en ervaar weinig stress. Ik kijk vooral uit naar mijn verhuizing, maar natuurlijk vind ik het afscheid ook heel lastig.

Je snapt waarschijnlijk ook wel dat het bloggen de komende tijd even op een lager pitje staat. Ik vind het belangrijk dat ik goed settel in Bratislava en ik weet ook dat al mijn energie zal gaan naar het verwerken van de veranderingen en het wennen. Maar zodra ik een beetje mijn plekje heb gevonden hoop ik het zeker weer wat op te pakken. Het zal waarschijnlijk wat meer een blog worden over mijn belevenissen in Bratislava en ik kijk er naar uit om het allemaal met jullie te gaan delen!