Life Update – Afstuderen, afscheid en de eerste weken in Engeland

Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb over mijn persoonlijke leven. 30 augustus om precies te zijn. Toen schreef ik over mijn afstuderen en mijn plannen daarna. Ondertussen zijn we ruim 2 maanden verder is mijn leven behoorlijk verandert. Ik geef je graag een update over die weken.

afstuderen

Afstuderen

Eind augustus haalde ik dus officieel mijn diploma. Zoals ik in augustus al zei was dat een mega opluchting voor mij. Mijn plannen voor Engeland konden officieel doorgaan. Toch moest ik nog even wachten om te gaan want ik moest mijn diploma nog krijgen. De maanden voor mijn vertrek werkte ik heel veel (schoonmaken in de thuiszorg) om weer geld op mijn rekening te krijgen want die was het laatste jaar behoorlijk geslonken. Op 25 september was het moment eindelijk daar, mijn diploma-uitreiking. Samen met mijn ouders, oudste zus en een vriendin ging ik voor de laatste keer naar de CHE. De nodige speeches werden gegeven en als een van de laatste werd mijn naam genoemd om mijn diploma op te halen. Met vlinders in mijn buik liep ik naar voren en ondertekende ik mijn diploma. Dit moment kan niemand meer van mij afnemen. Na het officiële gedeelte ging iedereen uiteen samen met de begeleiders. Iedereen kreeg nog een persoonlijke speech en daarna was het tijd om het te vieren. Ik nam de tijd om met een aantal docenten te praten en herinneringen op te halen van de afgelopen jaren. En uiteindelijk was het tijd om naar huis te gaan en voor de laatste keer de school uit te lopen. Zo werd mijn schoolperiode officieel afgesloten.

afscheid

Afscheid

Met mijn vertrekdatum steeds meer dichterbij komen werd het ook tijd om afscheid te nemen. En dat was misschien nog wel een van de moeilijkste dingen. Ter ere van het halen van mijn diploma en ook mijn afscheid besloot ik een feestje te organiseren om zo iedereen bij elkaar te hebben en zo gemakkelijk afscheid te nemen van iedereen. Het was fijn om vrienden en familie bij elkaar te hebben. Ik kreeg de nodige cadeautjes en het was heel gezellig om nog even met iedereen te kletsen. Uiteraard waren er de nodige tranen en was het ook best wel moeilijk om afscheid te nemen.

engeland

Engeland

Met mijn diploma-uitreiking en afscheidsfeestje achter de rug was het tijd om in te pakken. Inpakken voor een lange tijd betekent heel veel keuzes maken. Maar ik had het voordeel dat mijn beide ouders meegingen en er nog heel wat spullen bij hen in kon. Ik heb alles mee kunnen nemen wat ik mee wilde nemen en daar ben ik heel erg blij mee.

Het eerste weekend dat ik er was was vooral heel erg emotioneel en spannend. Ik werd met ontzettend veel liefde ontvangen door zowel mijn gastouders als de kinderen en dat deed me erg goed. Op zondag zijn we naar de kerk gegaan die mijn gastouders bezoeken en ook daar werd ik met open armen verwelkomd en voelde ik me direct thuis. Ik was en ben ontzettend blij dat mijn ouders meekonden. Zo hebben ze de kunnen zien waar ik de komende maanden verblijf, kennis kunnen maken met mijn gastouders, de kerk gezien en ervaren die ik bezoek maar ook was het fijn om iets vertrouwds te hebben tussen alle nieuwe dingen. Het was fijn om aan het einde van de dag met hen op de bank te zitten en nog even met hen te praten en nog even een vertrouwde arm om me heen te hebben.

De eerste weken stonden vooral in het teken van het in een ritme komen, de kinderen beter leren kennen, mijn omgeving leren kennen en vooral heel veel nieuwe mensen ontmoeten. Ondertussen ben ik opgenomen in een grote vriendengroep uit mijn kerk hier, ben ik betrokken bij een aantal kerkactiviteiten maar bovenal heb ik een hele goede en fijne band met de kinderen en mijn gastouders.

Mis ik thuis? Ja soms wel. Het is niet direct dat ik echt het huis mis of spullen maar vooral mensen die ik in Nederland heb achtergelaten. Het makkelijk met iemand kletsen of afspreken of even een arm om je heen.

De komende weken gaan weer in teken staan van verandering omdat het gezin aankomende week hoopt te verhuizen. Dat betekent voor mij natuurlijk dat ik ook weer al mijn spullen moet inpakken (minus het uitzoeken wat ik wel en niet mee wil nemen), moet gaan wennen aan nieuwe slaapkamer en huis. Gelukkig zijn er heel veel voordelen aan het verhuizen en geloof ik er in dat het allemaal goed gaat komen maar toch vind uit het best wel spannend.

Tot zover even een mini-update over de afgelopen maanden. Wellicht dat ik snel een blogje schrijf over wat ik zoal doe. En heb je vragen laat ze dan vooral achter!