Life update | Terug in Nederland, niet terug naar Engeland en solliciteren

Vorige week in mijn blog over augustus heb je al een aantal dingen kunnen lezen over de afgelopen maand en daarin vertelde ik jullie ook dat ik snel een persoonlijke update zou geven. Dat doe ik vandaag, want volgens mij zijn er heel wat dingen die jullie nog niet weten!

persoonlijke-update, update, persoonlijk, au-pair
Mijn kamer helemaal leeg op dag van vertrek

toch niet terug naar engeland

Halverwege juli zat ik om de tafel met mijn gastouders om een nieuw contract te bespreken. Dat ging allemaal goed, maar de week erna bleef ik onrustig hier over. Na een aantal gesprekken maakte we met elkaar de beslissing dat ik mijn huidige contract zou afmaken en dat ik niet in september terug zou komen om weer een nieuw jaar te starten. En dat was behoorlijk omschakelen. Waar ik eerst aan het nadenken was over een inpaklijst voor 4 weken vakantie in Nederland moest ik nu ineens mijn hele kamer opruimen en inpakken.

De laatste week van juli stond dan ook vooral in het teken van inpakken, uiteraard gewoon werken maar ook zoveel mogelijk mooie herinneringen maken en afscheid nemen. Het was een week van heel veel tranen omdat alles zo onverwachts kwam maar gelukkig ook van heel veel mooie momenten.

persoonlijke-update, update, persoonlijk, au-pair

eenmaal in nederland

1 augustus stapte ik op het vliegtuig terug naar Nederland met het idee dat ik in september wel terug naar Engeland zou vliegen. Tenslotte stond (en staat er nog steeds) een heel groot gedeelte van mijn spullen en was ik ook niet in de gelegenheid geweest om afscheid van mensen te nemen. Het plan was dan ook om voor ongeveer een week terug te gaan en dan alles te doen wat ik nog wilde doen. Maar eerst zou ik vakantie hebben en nadenken wat de volgende stap zou gaan zijn.

Eenmaal in Nederland genoot ik ontzettend van tijd met mijn familie en uiteraard ook met vriendinnen. Halverwege mijn vakantie in Friesland kwam alleen helaas het bericht dat Nederlanders twee weken in quarantaine moeten op het moment dat ze in Engeland komen. Dat zette alle plannen voor september op een laag pitje. Om eerlijk te zijn vond en vind ik dit nog steeds lastig. Ondertussen is mijn vliegticket omgeboekt naar ergens in oktober maar uiteraard is het nog de vraag of ik op dat moment alsnog kan gaan. Ik hoop in elk geval van wel want ik mis Engeland behoorlijk!

persoonlijke-update, update, persoonlijk, au-pair

en nu…?

En nu is natuurlijk de grote vraag van het moment. Even heb ik er over nagedacht om toch echt wel weer terug te gaan naar Engeland als au pair maar dan bij een ander gezin. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen. Hoe jammer ik het vind dat ik zo weinig van het land zelf heb gezien, weet ik ook dat mijn plekje niet in Engeland is. Waar het dan wel is? Geen idee eigenlijk.

Ik heb de afgelopen weken niet stil gezeten. Zo was er heel wat op te ruimen maar ook ben ik druk aan het solliciteren. Tot op heden is daar nog niks uit voort gekomen, maar dat vind ik eerlijk gezegd niet zo heel erg. Ik wil graag de tijd nemen om goed tot rust te komen en ook alles een plekje geven voordat ik het werkende leven in stap. Mocht het vinden van een baan die bij mijn diploma past echt heel lang duren dan zijn er altijd nog genoeg andere plekken over waar ik tijdelijk werk kan doen.

persoonlijke-update, update, persoonlijk, au-pair

plekje vinden

En zo zijn we van een vooruitzicht van nog een jaar in Engeland opeens weer terug in Nederland. Ik heb behoorlijk moeten wennen aan weer in Nederland zijn en ik zit eigenlijk nog steeds wel een beetje in dat proces. Het is wennen om na 10 maanden voor een groot deel zelfstandig te zijn opeens weer terug te zijn op een plek waar dat veel minder aan de orde is. Opeens van een kamer alleen naar een slaapkamer die ik moet delen met 2 anderen. Maar niet alleen het leven thuis ook de invulling van mijn leven is behoorlijk veranderd. Het is niet zomaar iets en het heeft denk ik ook wel enige tijd nodig voor dat ik daar weer helemaal aan gewend ben en ook mijn plekje daarin heb gevonden maar dat komt vast helemaal goed.

Dat was het weer voor nu! Als je vragen hebt, laat het me dan gerust weten. Wie weet is het trouwens leuk om een soort Q&A te doen op mijn blog binnenkort, met jullie vragen. Laat ze gerust vast achter!

Hoe gaat het met jou?