Life update | verandering van werk, woonplaats & land

In januari schreef ik mijn laatste update voor jullie. Ik was op dat moment net begonnen met werken bij Antilope Outdoor en leefde gewoon mijn leven (hoewel in lockdown). Alles ging gewoon zijn gangetje, ten minste dat vertelde ik jullie. Al die tijd was ik namelijk met nog heel iets anders bezig (waar ik regelmatig naar heb gehint), waar ik jullie vandaag eindelijk over ga vertellen. Pak er iets te drinken bij, want het is een lang verhaal.

solliciteren

Zoals jullie weten kostte het solliciteren mij vorig jaar heel veel tijd en energie. Het ging heel moeizaam en ik ben een aantal keren behoorlijk moedeloos geweest. Tot in oktober. Ik kwam terug van een heel moeizaam sollicitatiegesprek en wist echt niet meer wat ik moest doen. Terwijl ik op de fiets zat naar huis bracht ik mijn vragen bij God. Ik sprak mijn wanhoop uit en vroeg Hem voor de zoveelste keer om hulp. Terwijl ik bad kwam het idee voor social media post in mij op. Je hebt ze wellicht wel eens gezien, plaatjes van mensen die omschrijven wat ze zoeken in een baan en die op social media zetten. Ik deed het ook. Ik schreef mijn ervaringen, skills en interesses op en zette dat op Facebook en LinkedIn. In dezelfde week kreeg ik niet alleen een link naar de vacature voor mijn huidige baan maar had ik ook een berichtje in mijn inbox van een HR medewerker die bij TransWorldRadio werkt (afgekort TWR). Hij vroeg of ik interesse had om meer te weten te komen over de organisatie en of ik misschien zou willen ontdekken wat ik binnen de organisatie kon doen. En zo geschiedde.

Afbeelding van Walkerssk via Pixabay

gesprekken, onderzoeken, bidden en deuren

Ik schreef een kort document met mijn visie voor een baan, wat ik exact zocht en waar mijn interesses lagen. Samen met mijn CV ging dat naar TWR en werd er intern gezocht naar een plek. En die plek er te zijn. Niet zomaar een plek, maar eentje die perfect bij mij en mijn interesses past. En zo ging ik het officiële aanmeldtraject in. Dat traject houdt in dat je in gesprek gaat met veel verschillende mensen, een aantal verschillende mensen uit je omgeving een referentie over je moeten schrijven en dat je een psychologisch onderzoek krijgt. Dit proces kost enige maanden en speelde zich allemaal af terwijl ik dus ook aan het solliciteren was bij mijn huidige baan en daar ondertussen ook begon. Met uitzondering van een paar mensen wist niemand hier van af en het was een spannende tijd. Het kostte ontzettend veel energie maar ik wist dat God me hier door heen leidde en het was heel speciaal om dit mee te maken. Het was een tijd van deuren opduwen die ook een voor een open gingen.

En zo kwamen we in maart. Ondertussen waren de laatste officiële gesprekken afgerond en de dag na mijn verjaardag kreeg ik te horen dat ik officieel werd benoemd tot zendeling voor TWR om aan de slag te gaan als Digital Media Content Coordinator in Bratislava, Slowakije. Yup, dat lees je goed, er zal verhuisd gaan worden. Maar wat houdt werken voor TWR eigenlijk in, en wat is TWR?

Wat is TWR?

TWR is een internationale organisatie die door middel van massa media mensen tot in de kleinste hoekjes van de aarde wilt bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Dit doen ze voornamelijk door radio maar ook door middel van internet en vele andere middelen. Het doel: dat levens van mensen voorgoed worden veranderd en hen helpen in hun discipelschap voor God. En voor deze prachtige missie mag ik gaan werken en mij inzetten met mijn eigen talenten en vaardigheden.

werken voor twr

Zoals je misschien al merkte tijdens het lezen gaat het sollicitatieproces iets anders bij TWR. TWR is een internationale zendingsorganisatie en de meeste medewerkers zijn zendeling. Dit betekent dat je zelf op zoek moet gaan naar financiële ondersteuning. Deze ondersteuning komt van een groep mensen die je eenmalig of structureel een gift geven. Dit wordt allemaal verzameld bij de organisatie en zo ontvang je maandelijks je loon. Hier moet je als zendeling zelf voor zorgen en dus is het startmoment altijd onzeker. Ik mag namelijk pas weg op het moment dat mijn financiën voor de komende twee jaar voor 100% zijn gedekt. Een heel spannend proces, maar ik vertrouw er op dat God hierin zal voorzien op het juiste moment.

wat nu?

De komende maanden staan dus in het teken van voorbereiden en het bij elkaar verzamelen van mijn financiën. Daarnaast werk ik ook gewoon nog bij mijn baan, maar je kan je voorstellen dat mijn leven een stuk drukker is. Ik kijk er ontzettend naar uit om naar Bratislava te gaan en te gaan werken voor TWR maar ik moet nog even geduld hebben.

Het was een heel verhaal en volgens mij heb ik nog lang niet alles verteld. Ik hoop je de komende maanden mee te nemen in mijn voorbereidingen en updates die er zijn. Misschien is het sowieso leuk om in juni een keer een soort Q&A te doen. Dus mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust in een reactie!

Wil je alvast meer weten over de organisatie en over mijn werk voor TWR, check dan mijn projectpagina. Wil je op de hoogte blijven via mijn nieuwsbrief, stuur mij dan een email naar info@lifewithanchors.nl, dan zet ik je op de lijst!