Life with pictures | week 19 – hemelvaartsdag & moestuintje

Een keer in de maand probeer ik een week vast te leggen om jullie zo een kijkje te geven in mijn leven. Vorige week was het weer tijd om dat te doen. Het zijn dit keer niet heel veel foto’s want ik ben het vaak vergeten, maar ik heb gelukkig wel iets om te laten zien!

Op moederdag maakte ik nog snel even dit kaartje voor mijn moeder. We hadden een tijdje terug al een cadeau gegeven maar wilde moederdag toch niet helemaal zomaar voorbij laten gaan.

Een tijdje terug had ik besloten dat ik graag een mini moestuintje wilde hebben deze zomer. Gewoon wat kleine plantjes en wat verschillende zaadjes om in potjes te laten groeien in de achtertuin. De moestuintjes van de AH waren daar een goede start voor. We hadden er nog steeds een paar liggen en op maandag heb ik die helemaal klaargemaakt.

Ik zocht mijn hele oude Converse weer op. Op het moment heb ik niet echt fijne schoenen om te wandelen totdat ik bedacht dat ik deze schoenen nog had liggen en ik daar altijd heel veel kilometers op kon wandelen zonder zere voeten te krijgen.

Op woensdag schoot ik in mijn pauze even snel de boekenwinkel binnen. Ik wilde zelf een boek kopen en ik had nog een cadeautje nodig. Echt heerlijk om even door een winkel te dwalen en te kijken.

Op hemelvaartsdag bakte ik poffertjes. Dat had ik nog nooit gedaan maar was wel heel leuk om te doen. Echt wel even een flinke klus en gaat toch wat anders dan pannenkoeken maar toen ik het eenmaal doorhad vond ik het heel leuk.

Het was heerlijk weer dus we aten ze lekker buiten op. Ik eet poffertjes het liefst met een beetje boter en poedersuiker.

Ik had op hemelvaartsdag echt van alles te doen maar nam ook de tijd om lekker buiten te zitten en te lezen.

Uiteraard deed ik ook nog een rondje wandelen. Deze wandeling maak ik regelmatig en het is heel leuk om het verschil te zien met de seizoenen.

Vrijdagmiddag fietste ik naar huis van mijn werk in de stromende regen. Ik fiets eigenlijk bijna nooit in de regen maar dit keer kon het echt niet anders. Ik was helemaal nat toen ik thuis kwam maar ondanks de regen was de fietsrit niet zo heel slecht.

Zaterdag was ik behoorlijk moe maar het was tijd om plantjes die te groot waren voor hun potje over te poten. Ik vulde deze bak helemaal vol met grond en heb daar de grootste plantjes ingezet. Er is ook nog een stukje over om andere plantjes in te zetten als die overgepoot moeten worden.

Mijn moeder had nog wat zakjes zaad gehaald en die heb ik in losse potjes gezet. Ik vind het echt heerlijk om hier mee bezig te zijn en hoop dat alles het een beetje gaat doen. Ik ga elke dag een paar keer kijken hoe het gaat en of er al verandering is.

Zaterdag was echt een huishoudelijke dag want ik kookte ook nog eten voor mijn moeder. Ik maakte lasagne, een van mijn favoriete gerechten. Overigens is dat ook een van de weinige gerechten die ik het liefste uit een pakje eet 🙈.

Zoals ik al zei, niet zo heel veel foto’s deze keer. Ik was druk op mijn werk met dingen afronden want ik heb deze week vakantie en moest ook nog heel veel andere dingen doen. Volgende week staat er een update op de planning en dan ga ik jullie meer vertellen over alles waar ik mee bezig ben!

Hoe was jouw week?