Making memories | Januari 2020

Een van de dingen waar ik al snel achter kwam in Engeland was hoe snel ik vergat wat ik had gedaan op een dag en vooral ook kleine momentje. Dus ben ik op een gegeven moment begonnen met het opschrijven van herinneringen en gebeurtenissen. En dat doe ik nog steeds. Elke week heb ik weer een stukje in mijn bullet journal waar ik mijn herinneringen van die week in op schrijf. Soms iets grappigs wat een van de kinderen zegt, maar ook gebeurtenissen die ik graag wil blijven herinneren. En nu ik weer wat meer actief aan het bloggen ben vond ik het wel leuk om jullie elke maand een kijkje te geven in mijn herinneringen lijstje en met jullie mijn favoriete herinneringen van de maand te delen. Vandaag die van januari. 

Voor mijn gevoel duurde januari echt eindeloos. De maand zelf is qua aantal dagen natuurlijk gewoon hetzelfde als de meeste dagen maar omdat er eigenlijk altijd weinig gebeurt in januari duurde het wel heel lang. Gelukkig deed ik genoeg leuke dingen met de kinderen en waren er daarnaast ook nog heel veel andere leuke dingen.

herinneringen, memories, januari, engeland, au pair

Bezoek van mijn broertje

Tijdens het tweede weekend van januari kwam mijn broertje op bezoek. Hij woont in Zuid-Afrika en we hadden elkaar al een jaar niet gezien. Hij was in december en januari in Nederland en omdat we elkaar anders niet zouden zien kwam hij deze kant op. Het was ontzettend leuk om hem de stad te laten zien waar ik woon en ook gewoon om tijd samen door te brengen. Ik denk dat dit toch wel een van mijn favoriete herinneringen van de maand is.

herinneringen, memories, januari, engeland, au pair

call the midwife kijken

Begin januari startte er een nieuw seizoen van Call the midwife. Al jaren een van mijn favoriete series en nu kan ik het nieuwe seizoen direct meekijken. En daar geniet ik echt van. Meestal lukt het me wel om direct mee te kijken op zondagavond en anders kijk ik het diezelfde week nog terug.

herinneringen, memories, januari, engeland, au pair

verven met de kinderen

In december kocht ik een waterverfpalet voor de kinderen. Mijn hostmoeder had al gezegd dat verven wellicht niet zo’n heel handig zou zijn met de jongste omdat zij grote kans de verf overal terecht zou laten komen behalve op het papier. Nu is het met waterverf toch altijd wat minder en dat wilde ik graag proberen. Dus op een maandagmiddag na schooltijd besloot ik met de kinderen te gaan verven en dat was een groot succes. Daarna vroegen ze regelmatig om weer te verven dus ik denk dat de kinderen het ook een succes vonden.

herinneringen, memories, januari, engeland, au pair

Speelcafe met de jongste

Hier in de stad zit een heel leuk speelcafe. Het is een koffietentje met twee speelhoeken voor kinderen. Ik ontdekte het omdat ik werd uitgenodigd door een moeder om er te komen zodat de kinderen met elkaar konden spelen en sindsdien ben ik er vaker geweest. In januari ging ik twee keer met de jongste van de kinderen. De ene keer combineerde we het met een bezoekje aan de bibliotheek en de andere keer gingen we er heen nadat ik wat boodschappen had gedaan in de stad. Je kan je misschien niet echt voorstellen dat het zo gezellig is om met een twee-jarige koffie te drinken maar het is eigenlijk best relaxt. Ik aan de koffie met worteltaart terwijl zij lekker speelt.

Mijn eerste koffiedate

Begin januari ging ik voor het eerst met een meisje uit de kerk koffie drinken. Hoewel het als een deal was ontstaan vond ik het in elk geval erg leuk om met iemand iets te doen en zo beter te leren kennen. Het was een gezellige ochtend en daardoor ken ik een iemand in elk geval wat beter. En heeft me zelf ook geïnspireerd want ik besloot iemand anders te vragen of zij mij met mij een keertje koffie wilde drinken. Vriendschappen ontstaan niet zomaar en als je zelf niets onderneemt dan weet je zeker dat er niets van komt dus besloot ik het gewoon te proberen. Ondertussen hebben we een datum geprikt en gaat het dus echt gebeuren. Hopelijk wordt mij sociale kring hier steeds een beetje groter.

Dat waren mij 5 favoriete herinneringen van januari. Heb jij nog een leuke herinnering aan januari?