Plannen 2017

Hoe ouder ik word hoe bewuster ik ga nadenken over dingen. Zo was ik gisteren heel erg bewust bezig met het jaar afsluiten en echt aan het nadenken over dit jaar. Iets wat de voorgaande jaren een heel stuk minder was. Afgelopen week had ik met Anita afgesproken om samen na te denken over 2017. Wat we allebei voor leuke dingen zouden willen doen maar ook wat voor doelen we beiden willen behalen. Super leuk om daar met iemand over te brainstormen. Je kunt elkaar daarin helpen en zo kom je ook op leuke ideeen. Ik neem jullie mee naar mijn plannen voor 2017.

Toen ik deze week nadacht over dit jaar dacht ik eigenlijk dat het helemaal geen boeiend jaar zou worden. Het ligt misschien aan het jaartal want 2016 klinkt gewoon leuker dan 2017 maar Anita merkte toen terecht op dat het ook mindset. Je moet er gewoon een leuk jaar van maken. En uiteraard heeft ze daar helemaal gelijk in! En dus ben ik echt van plan om leuke dingen te gaan doen. Samen met vriendinnen maar ook in mijn eentje.

Fotografie

Het afgelopen jaar kocht ik een camera en ondertussen heb ik al heel wat foto’s op de teller staan. Aankomende jaar wil ik me er echt verder in gaan verdiepen en in ontwikkelen. Nieuwe lenzen ontdekken, camera in leren stellen, nabewerking etc. Het lijkt me super tof om in opdracht te gaan fotograferen maar daarvoor moet ik me toch echt eerst wat verder ontwikkelen en daar wil ik echt de tijd voor nemen!

kalligrafie

Een jaar geleden pakte ik voor het eerst een nibpen op en ik heb me er behoorlijk in ontwikkeld. Natuurlijk kan het altijd nog beter en dus ga ik er vrolijk mee verder. Speciaal hiervoor heb ik een nieuw Leuchtturm 1917 notitieboek voor gekocht om zo mijn ontwikkelingen bij te houden. Het lijkt me super tof om aan het eind van het jaar terug te kijken door het boek en verbeteringen te zien. Mijn plan voor nu om elke dag te oefenen. Is het niet met een nib dan wel met een brushpen of met een zwarte fineliner. Alles om het nog meer in mijn hand te krijgen en me verder te ontwikkelen. Ik kijk er echt naar uit om hier mee aan de slag te gaan nemen.

Deze twee dingen zijn de belangrijkste dingen waar ik echt aan wil werken dit jaar. Persoonlijk wil ik ook aan de slag met een aantal dingen maar die houd ik liever voor mezelf.

Wat ik verder wil doen dit jaar?

  • Op vakantie met srps.me
  • Een no buy maand doen
  • Minimaal 52 boeken lezen dit jaar en er een lijst van bijhouden.
  • Elke week minimaal 2 keer sporten. (1 keer sportschool + hardlopen)
  • Heel veel bloggen!
  • Een fotoboek van maken van het jaar. Ik heb een mooi fotoalbum gemaakt en ik wil eens in de paar weken foto’s af laten drukken en die dan er in plakken en er dan bij schrijven. Zo heb ik straks een mooi aandenken aan het jaar!

Wat er sowieso al op de planning staat:

  • Naar Maastricht/Valkenburg
  • Concert Casting Crowns
  • Bruiloft broer
  • Bijbelstudieconferentie

Dat zijn mijn plannen en doelen voor het komende jaar. Een fijne variatie en ik kijk er echt naar uit om er mee aan de slag te gaan! En uiteraard ga ik jullie er van op de hoogte houden!