Terugblik 2018

Terugkijken is een beetje standaard op het einde van het jaar. Sinds ik blog doe ik het ook en ik vind het altijd een mooi moment om nog eens te kijken naar alles wat ik deed en hoe het jaar eigenlijk was. Dus dat ga ik in deze blog dan ook doen aan de hand van een aantal foto’s die ik dit jaar maakte. 

Rollercoaster

Als ik terugdenk aan dit jaar dan was het echt een rollercoaster. Een rollercoaster aan gebeurtenissen, mentaal en fysiek. Er is echt veel gebeurt het afgelopen jaar, zowel positief als negatief. Een greep uit de gebeurtenissen. Ik ben geopereerd, werd voor het eerst tante, ging op eindstage, studeerde niet af, deed leuke dingen met vriendinnen, zorgde voor specifiek me-time in mijn maand en kreeg daardoor een baantje, deed onverwachts Dabar, werd vanaf mijn stage weggebracht met een ambulance naar het ziekenhuis en genoot veel van de natuur.

Als ik dit zo lees dan is er echt veel gebeurd. En ik ben stiekem best wel opgelucht dat het jaar voorbij is. Want hoewel er heel veel mooie dingen in het lijstje staan zijn er ook heel veel momenten in het jaar geweest waarvan ik heel erg verdrietig wordt.

scriptie, bullet journal, bujo, 2018, terugblik, lifewithanchors

scriptie

Een van de dingen die een grote rol in mijn leven heeft gespeeld het afgelopen jaar is mijn scriptie. Hoewel ik het ontzettend graag wilde is het me niet gelukt om hem dit jaar in te leveren. En daar heb ik het best wel moeilijk mee gehad. Het voelde als falen en lange tijd kwam er tot mijn grote frustratie niets uit mijn vingers. Ondertussen gaat het een stuk beter en staat de inleverdatum ergens in februari (de exacte datum laat ik hier even weg). En omdat ik mijn scriptie niet inleverde ben ik dus nog niet afgestudeerd en is er nog geen diploma. Maar ik heb goede hoop dat dit in 2019 echt mag gaan veranderen.

terugblik, metime, self, 2018, lifewithanchors

Tijd voor mezelf

Toen ik begon met mijn stage had ik ontzettend veel behoefte in af en toe tijd voor mezelf. Ik besloot uiteindelijk na een bezoek aan de bibliotheek om ergens koffie te gaan drinken. Dat deed ik een keer en ik maakte met mezelf de afspraak om hier een maandelijks ding van te maken. Maandelijks ging ik naar hetzelfde plekje om daar neer te strijken met een boek of een notitieboek samen met een groot glas muntthee of cappuccino en een lekker taartje. En dat leverde uiteindelijk nog een leuk baantje op. 2018 was voor mij het jaar dat ik ontdekte hoe belangrijk tijd voor mezelf is en dat ik dagelijks tijd nodig heb om alleen te zijn en bij te komen.

scriptie, gezondheid, fibromyalgie, lifewithanchors

Gezondheid

Mijn gezondheid ging het afgelopen jaar behoorlijk op en neer. Ik startte met mijn stage en hoewel ik vrijwel fulltime aan het werk was lukte me het behoorlijk goed om het vol te houden. Maar er waren wel een aantal andere dingen die er voor zorgde dat ik een tijdje met weinig energie heb geleefd. Begin van het jaar kreeg ik voor de tweede keer een galsteenaanval en kreeg ik de mededeling dat mijn gal er uit gehaald moest worden. En dat gebeurde in mei. En hoewel het herstel op twee weken stond kostte het mij behoorlijk wat tijd en energie om terug te komen op mijn oude niveau. Eind juni, in de laatste week van mijn stage kreeg ik ontzettend veel pijn op mijn borst en leek het niet over te gaan. Uiteindelijk werd er een ambulance gebeld en werd ik naar het ziekenhuis gebracht. Ik was ontzettend dankbaar dat het uiteindelijk niets ernstigs was maar het zorgde voor een behoorlijke stap terug in mijn energie. Het heeft ook behoorlijk lang geduurd voordat ik terug was op een redelijk niveau. De laatste twee maanden van het jaar gingen gepaard met veel hoofdpijn die met fysio redelijk onder controle was te houden.

vriendschap, terugblik, 2018, lifewithanchors

Vriendschap

2018 stond in het teken van nieuwe vriendschappen verdiepen maar ook het achterlaten van een andere vriendschap. Ik deed ontzettend veel leuke dingen met verschillende vriendinnen. Ging zelfs een weekendje weg met een van hen en voerde eindeloze gesprekken met allemaal. Het loslaten van een vriendschap was best wel even moeilijk maar ik ben dankbaar dat andere vriendschappen juist op dat moment begonnen te groeien en dat ik toch meiden had om op terug te vallen.

terugblik, creatief, kalligrafie, moderne kalligrafie, lifewithanchors

Creatief

Het afgelopen jaar ben ik ontzettend veel creatief bezig geweest. Ik ontwikkelde verder met mijn Bullet Journal en ook mijn kalligrafie ging naar een hoger niveau. Ik bedacht een nieuw soort cadeautje om zelf te maken en de laatste maanden zorgde ik er ook voor dat ik minimaal een keer in de week tijd nam om creatief bezig te zijn op de een of andere manier. Voor de kerst dit jaar kocht ik voor mezelf verf en het aankomende jaar is dan ook het plan dat ik mezelf daar verder in ga ontwikkelen.

En dat waren de belangrijkste punten van het afgelopen jaar. Zoals ik al eerder opmerkte ben ik wel een beetje opgelucht dat het jaar afgelopen is. Ik heb goede hoop dat 2019 een heel ander jaar is waarin mooie dingen gaan gebeuren en heb echt zin in een nieuwe, frisse start.

Tot slot wil ik jou bedanken. Bedanken dat je het afgelopen jaar mijn blog hebt gelezen. Het bloggen ging dit jaar best op en neer en ik hoop dan ook dat ik in 2019 weer wat meer consistentie er in krijg.

Ik wens je een hele goede jaarwisseling en tot volgend jaar!